Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijas biatlonisti netiek pie papildu kvotām dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs

Agris Suveizda

Latvijas biatlonisti netiek pie papildu kvotām dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs
Renārs Birkentāls. Foto: sportista "Facebook" profils

Latvijas biatlonisti nav tikuši pie papildu kvotām dalībai februārī gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Biatlona Federācijas (LBF) viceprezidents Gundars Upenieks.

Tādējādi Latviju šajā sporta veidā Pekinā pārstāvēs vienīgi Baiba Bendika, kurš šobrīd ir neapšaubāma Latvijas izlases līdere.

Sieviešu konkurencē Latvija nāciju rangā palika ārpus divdesmitnieka, tādējādi netika pie četrām kvotām, kas ļautu olimpiskajās spēlēs startēt arī ar stafetes komandu. Tomēr individuālajā rangā no to valstu pārstāvēm, kas netika labāko 20 nāciju pulkā, Bendika bija pirmā un ieguva ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Savukārt rezervistu sarakstā sieviešu konkurencē Latvija bija ceturtā, bet vīriešu dalībnieku sarakstā - trešā un sestā. Tiesa, ceturtdien kļuvis zināms, ka neviena no valstīm nav atteikušās no savām kvotām, tāpēc Latvija netiks pie papildu vietām, uz kurām pretendēja kvalifikācijā labākos rezultātus sasniegušie Renārs Birkentāls un Sanita Buliņa.

Tas arī nozīmē to, ka, visticamāk, Latvija Pekinā būs pārstāvēta ar 57 sportistiem un Ķīnā nebūs vēsturē lielākā delegācijas ziemas olimpiskajās spēlēs. Latvijas delegācijā 57 sportisti bija arī 2006. un 2014.gada ziemas olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2022-01-20 13:01, pirms 2 gadiem
Kompot!

  -1 [+] [-]

, 2022-01-20 13:06, pirms 2 gadiem
Nu ļoti labi. Pietiek jau mums slēpošanā tūtisti kas brauc atpūsties. Jēga no ķipa sportistiem, kas uz citu rezultātiem tiek uz olimpiādi. Bez Rastija neviens cits pat tuvu rezervistiem nav braukšanai uz Pekinu.
Paskatīsimies uz slēpotājām kāda jēga no atpūtas brauciena būs

     [+] [-]

, 2022-01-20 13:09, pirms 2 gadiem
Vienu vajadzēja vel izspiest 😀

  -1 [+] [-]

, 2022-01-20 13:09, pirms 2 gadiem
markkomartins rakstīja: Nu ļoti labi. Pietiek jau mums slēpošanā tūtisti kas brauc atpūsties. Jēga no ķipa sportistiem, kas uz citu rezultātiem tiek uz olimpiādi. Bez Rastija neviens cits pat tuvu rezervistiem nav braukšanai uz Pekinu.
Paskatīsimies uz slēpotājām kāda jēga no atpūtas brauciena būs
Piekrītu.

     [+] [-]

, 2022-01-20 19:16, pirms 2 gadiem
Laikam kāds te galīgi sajucis?
Par ko,kādas vietas?
Domāju,ka arī par Rastorgujevu nevienam vairs nav nekādas intereses.

Tas etaps noiets un nav ko lūrēt atpakaļ ,ir jāskatās uz priekšu un mērķtiecīgi jāaudzina jaunatne.Tas nebūs ātri,tie būs vis maz divi olimpiskie cikli,bet savādāk .nekā nebūs.