Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijai atņem tiesības rīkot pasaules kausa posmu biatlonā, baltkrievi sašutuši

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltkrievijai atņem tiesības rīkot pasaules kausa posmu biatlonā, baltkrievi sašutuši
Foto: yesbelarus.com

Vakar Starptautiskā biatlona federācija (IBU) publicēja nākamās sezonas pasaules kausa kalendāru, kurā nav sākotnēji paredzētās Baltkrievijas. Raubiči posma vietā rīkošana ir piešķirta Somijas biatlona centram Kontiolahti. Par šādu IBU izgājienu sašutuši ir baltkrievu organizatoru komanda, kas uzskata IBU lēmumu par netaisnīgu un saistītu ar netīrajām politiskajām spēlēm.

Jau pirms pagājušās sezonas bija zināms, ka IBU 2021./2022.gada sezonā plāno pasaules kausa posmu uzņemšanu divām jaunām vietām – Raubičiem un Otepē. Ja igauņi var līksmot par to, ka pie viņiem Otepē nākamajā sezonā pirmo reizi notiks pasaules kausa posms biatlonā, tad vakar baltkrievi saņēma bēdīgu vēsti, proti, 17km no galvaspilsētas Minkas esošajos Raubičos uzreiz pēc Olimpiskajām spēlēm Ķīnā paredzētais pasaules kausa posms nākamsezon nenotiks.

Tā ir lēmusi Starptautiskā biatlona federācija, cenšoties pamatot to ar situāciju Baltkrievijā. Par šo ļoti sašutusi ir organizatoru komanda. “Baltkrievijai nākas saskarties ar nepieredzētu spiedienu no visām pusēm. Šis ir vēl viens spilgts nekrietnas politiskās spēles piemērs, bet no šī cieš parasti cilvēki, nevis lielie “spēlētāji”. IBU mūsu valstij ir atņēmusi tiesības rīkot Pasaules kausa posmu, pamatojot to ar “pašreizējo situāciju Baltkrievijā”. Tas ir ļoti īss un neargumentēts skaidrojums,” neapmierināti ir organizatori.

“Šādu attieksmi mēs nesam pelnījuši, it īpaši pēc tā, kad mēs nācām pretī ekstremālā situācijā un izpalīdzējām, kad Eiropā bija sniega trūkums, bet mēs Raubičos bijām to saglabājuši, un pie mums varēja notikt kontinenta čempionāts. IBU patika mūsu organizēšanas spējas, ka paši IBU piedāvāja mums pasaules kausa rīkošanu. Tāpēc šobrīd jūtamies kā lielās politikas ķīlnieki. Šai te pasaules kausa atcelšanai, pasaules čempionāta hokejā rīkošanas tiesību atņemšanai, kā arī citu lielu sacensību atcelšanai pie mums nav nekādas saistības ar sportu,” secina baltkrievi.

Baltkrieviem jau iepriekš tika atņemtas tiesības rīkot liela mēroga sacensības citos sporta veidos – kopā ar Latviju šī gada pasaules čempionātu hokejā, pasaules čempionātu modernajā pieccīņā un Eiropas čempionātu galda tenisā.

  +5 [+] [-]

, 2021-05-18 13:56, pirms 3 gadiem
Par to ka studentus sievietes un jebkuru savaadaak domaajosho ar stekiem klapeeja valsts algotni par to nav sashutushi

  -1 [+] [-]

, 2021-05-18 14:25, pirms 3 gadiem
Nevajadzēja BLR biatlonistiem rakstīt Batķas atbalsta vēstuli, tad, iespējams, viss būtu štokos.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-18 14:56, pirms 3 gadiem
Krievijā un baltkrievijā nekādas starptautiskās sacensības nevajadzētu rīkot..tai pasaules kloakai jāierāda viņu vieta..

     [+] [-]

, 2021-05-18 15:02, pirms 3 gadiem
Pat ezim skaidrs,kā labāk braukt pie cilvēkiem uz kontiolahti, nevis pie dzīvniekiem uz raubičien

     [+] [-]

, 2021-05-18 18:27, pirms 3 gadiem
Protams, ka tam nav saistības ar sportu un tas ir politikas dēļ. Bet nu tā reiz ir iekārtota pasaule, pie sieviešu sitejiem ciemos neviens neiet, pat ja sitējs baigi vēlas.

     [+] [-]

, 2021-05-18 18:31, pirms 3 gadiem
Lai rīko sacensības omonam