Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Igaunijā pirmo reizi notiks Pasaules kausa posms biatlonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Igaunijā pirmo reizi notiks Pasaules kausa posms biatlonā
Foto: SCULT Estonia

Vakar Starptautiskās biatlona federācijas publicētājā 2021./2022.gada biatlona sezonas pasaules kausa posmu kalendārā atrodama Otepē, kur marta otrajā nedēļas nogalē paredzēts priekšpēdējais posms.

Otepē “Tehvandi” centrs pamatā ir pazīstams ar pasaules kausa posmiem distanču slēpošanā. Jau kopš 90.to gadu beigām Igaunijas ziemas sportu centrs ir uzņēmis pasaules kausa posmus distanču slēpošanā. Nākamajā sezonā pirmā reize būs pienākusi arī biatlonam.

Dažāda līmeņa biatlona sacensības “Tehvandi” sporta kompleksā ir norisinājušās jau vairākus gadus. 50km no Latvijas robežas esošajā mazajā ziemeļu kaimiņu pilsētā ir notikuši IBU kausa posmi, Eiropas čempionāts, kā arī pasaules junioru un jauniešu čempionāts. Šīs visas sacensības tika rīkotas, lai pārbaudītu igauņu gatavību uzņemt arī pasaules kausa posmu. Tāpat kā ar distanču slēpošanas sacensību rīkošanu arī ar biatlona sacensībām ziemeļu kaimiņi ir tikuši galā godam. Līdz ar to viņiem ir dota šī lieliskā iespēja sarīkot paša augstākā līmeņa sacensības arī biatlonā. Līdz ar to tepat netālu esošajā Otepē nākamā gada martā pulcēsies pasaules labākie biatlonisti.

Mūsu kaimiņos ir paredzēs sezonas priekšpēdējais posms, kas sāksies ceturtdienā, 10.martā, ar sprintu vīriešiem. Nākamajā dienā sprintā sacentīsies sievietes. Sestdien, 12.martā , gan vīriešiem, gan sievietēm būs masu startu distances, bet noslēdzošajā dienā,13.martā, biatlonisti sacentīsies abās jauktajās stafetēs.

     [+] [-]

, 2021-05-18 12:05, pirms 3 gadiem
Cerams, ka būs ar skatītājiem.