Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Noinere: "Ieslēdzu turboātrumu!"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Noinere: "Ieslēdzu turboātrumu!"
Magdalēna Noinere
Foto: AP

Jau ziņojām, ka šodien Pasaules kausa izcīņas ietvaros 10 kilometru iedzīšanas sacensībās dāmām uzvarēja vāciete Magdalēna Noinere. Preses konferencē Noinere atzina, ka pēc pēdējās šaušanas nav cerējusi uzvarēt, tomēr izdevies attīstīt lielus ātrumus.

Magdalēna Noinere: "Tas ir kaut kas neticams. Agrāk Rūpoldingā nekad nebiju uzvarējusi, bet te pēkšņi trīs uzvaras [stafetē, sprintā un iedzīšanā]. Beidzot spēju uzvarēt šo trasi. Tā man bija lieliska un superveiksmīga nedēļa. Kad šodien izslēpoju no pēdējās šaušanas otrajā vietā, pamanīju, ka diezgan tuvu man aiz muguras ir Vilhelma. Nodomāju, ka būs grūti nosargāt savu pozīciju, taču negaidīti panācu Jurjevu. Acīmredzot šodien spēju ieslēgt turboātrumu. Guļus šaušanā man bija problēmas ar elpošanas ritmu guļus stāvoklī, bet stāvot jau viss bija kārtībā. Pirmās divas kļūdas guļus šaušanās vēl pieņēmu, bet atlikušās divas šaušanas gribēju veikt tīri [Noinere katrā šaušanā pieļāva pa vienai kļūdai - aut.piez.]. Apbalvošanas ceremonijā, skanot himnai, visi dziedāja līdzi - tas bija kaut kas īpašs."

Jekaterina Jurjeva: "Ņemot vērā nelielo apaukstēšanos, ar otro vietu esmu apmierināta. Skrējām labvēlīgā temperatūrā - bija plus viens grāds. Ja būtu liels sals, iespējams nemaz nestartētu. Izslēpojot no pēdējās šaušanas, sapratu, ka visticamāk pirmo vietu nāksies atdot Magdalēnai [Noinerei], taču cerēju, ka nepielaidīšu Kati [Vilhelmu]. Un tagad esmu priecīga, ka to izdevās paveikt. Vienīgā kļūda šaušanā? Mani nez kāpēc izsita no līdzsvara Kati pauze pēc otrā šāviena. Tas neizskatās pēc manis - parasti šaušanas laikā nepievēršu uzmanību citām, bet šoreiz kaut kā aizķēros. Antholcā [pēdējais Pasaules kausa posms pirms pasaules čempionāta] labprāt izlaistu pāris sacensības, jo svarīgākie starti tikai priekšā - tieši pasaules čempionātā būs jāmēģina tikt galā ar Noineri!"

Kati Vilhelma: "Pēdējā šaušanā [Vilhelma bija līdere un pieļāva divas kļūdas] zaudēju ritmu, kad pieļāvu pirmo kļūdu. Pēc tam šautuvē parādījās Jurjeva un kļūdījos otro reizi. Noteikti neesmu apmierināta ar divām kļūdām, varu šaut labāk. Pēdējā aplī biju tikpat nogurusi, cik Jurjeva, tāpēc arī par trešo vietu esmu priecīga. Dažreiz ir vērtīgi gūt mācību, kad viss nenotiek tā, kā vēlētos. Antholcā būs mierīgāk nekā pēdējās trīs nedēļās. Pēc vētrainajiem Oberhofas un Rūpoldingas posmiem [vācu līdzjutēji... - aut.piez.] mierīgāka atmosfēra būs tieši tas, kas vajadzīgs. Šeit bija lieliska atmosfēra, līdzjutēji ir neaprakstāmi, nāk uz sacensībām vairākas stundas pirms starta."

Vēl tikai jāpiebilst, ka šaušanas ātrumā šodien veiklākā bija Jurjeva (pie tam pieļāva tikai vienu kļūdu), savukārt ļoti lēna bija Vilhelma (43. rādītājs starp mazāk nekā 60 dalībniecēm). Toties slēpošanas ātrumā Jurjeva bija tikai 17., kamēr ātrākās bija Svetlana Sļepcova un Noinere.

Izmantotie resursi:
sports.ru

     [+] [-]

, 2009-01-18 23:23, pirms 15 gadiem
ka nav cereejusi uz uzvaru..peec idejas vinja ir viena no favoriiteem

     [+] [-]

, 2009-01-18 23:40, pirms 15 gadiem
Pa Noineri tiesham prieks..

  +2 [+] [-]

, 2009-01-18 23:42, pirms 15 gadiem
Mūsējās labi ja otrajā ātrumā var ielikt, izņemot Madaru.