Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijai IBU Junioru kausā 15. vieta un 16. vieta stafetēs

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijai IBU Junioru kausā 15. vieta un 16. vieta stafetēs
Sanita Buliņa. Foto: LBF facebook lapa

LETA. Latvijas biatlonisti piektdien Austrijā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Junioru kausa jauktajā pāru stafetē izcīnīja 15.vietu un jauktajā stafetē - 16.vietu.

Jauktajā stafetē Latvijas komanda, kuru pārstāvēja Estere Volfa, Elza Bleidele, Kristians Karlsbergs un Erasts Bobrovs, tika apdzīta par apli un ierindojās 16.vietā.

Volfa jau pirmajā šaušanā nopelnīja divus soda apļus, Bleidele guļus šaušanā tika vēl pie diviem, bet Karlsbergs nopelnīja attiecīgi vienu un divus soda apļus, Bobrovam vienreiz kļūdoties vien šaušanā stāvus, taču tiekot noķertam par apli.

Uzvarēja Vācija, kas pieļāva piecas kļūdas šaušanā. Par 17,6 sekundēm atpalika Itālija, kuras biatlonisti kļūdījās deviņas reizes, bet trešo vietu ar diviem soda apļiem un 11 kļūdām šautuvē ieņēma Francija.

Startēja 25 kvarteti.

Jaukto pāru stafetē Latviju pārstāvēja Sandra Buliņa un Renārs Birkentāls, ieņemot 15.vietu 29 duetu vidū.

Pirmoreiz dodoties trasē, Buliņa jau pirmajā šautuvē nopelnīja vienu apli, bet trešajā posmā viņai trešajā šaušanā tika vēl četri soda apļi.

Ar pieciem soda apļiem un 12 "pūdeļiem" Latvija no uzvarētājas Slovākijas, kura sakrāja divus soda apļus un izmantoja astoņas rezerves patronas, atpalika piecas minūtes un 47,1 sekundi.

Otrā astoņas sekundes aiz Slovākijas finišēja Austrija, kas izmantoja 11 rezerves patronas, bet trešā ar tādu pašu šaušanu bija Šveice, kas uzvarētājiem piekāpās 12,7 sekundes.

21 gadu vecais Birkentāls iepriekšējā sezonā no Latvijas biatlonistiem vīriešu konkurencē bija vistuvāk olimpiskās ceļazīmes nodrošināšanai, taču nekvalificējās četrgades lielākajam ziemas sporta veidu forumam. Šīs sezonas sākumā Birkentāls nestartēja domstarpību starp Latvijas Biatlona federāciju un sportista treneri dēļ.

Jau ziņots, ka trešdien Birkentāls 15 kilometru individuālajā distancē ieņēma 28.vietu, Karlsbergs bija 74., bet Eduards Bobrovs 80.vietā, bet sieviešu 12,5 kilometru sacensībās Sandra Buliņa ieņēma 37., Sanita Buliņa 48., Volfa 57. un Bleidele 64.vietu.

Svētdien sportisti sacentīsies sprintā.

No 13. līdz 19.februārim šosezon Madonā norisināsies Eiropas atklātais junioru čempionāts.

Izmantotie resursi:
LETA