Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Vācijas un Krievijas biatlonistēm piespriesta divu gadu diskvalifikācija

Rolands Eliņš

Vācijas un Krievijas biatlonistēm piespriesta divu gadu diskvalifikācija
Evi Zahenbahera-Stēla
Foto:AP/Scanpix

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) paziņojusi par divu sportistu diskvalifikāciju uz diviem gadiem - Vācijas pārstāves, divkārtējās olimpiskās čempiones Evi Zahenbaheras-Stēlas un Krievijas biatlonistes Irinas Starihas.

Gan Zahenbahera-Stēla, gan Stariha par aizliegto vielu lietošanu diskvalificētas uz diviem gadiem, tiesa, Starihai pozītīvas proves tika konstatētas jau pagājušā gada 23. decembrī nodotajos testos, līdz ar to viņas diskvalifikācija ir spēkā līdz 2015. gada 23. decembrim. Savukārt Zahenbahera-Stēla tika pieķerta Soču olimpisko spēļu laikā un nevarēs startēt līdz 2016. gada 17. februārim. Sportistes var iesniegt apelāciju nākamās 21 dienas laikā.

Zahenbahera-Stēlai arī atņemtas visas Sočos iegūtās vietas, proti, 11. vieta sprintā, 20. vieta klasikā un 27. vieta iedzīšanā. Šī pārkāpuma dēļ viņa februārī arī tika patriekta no olimpiskajām spēlēm. Savukārt Starihas dopinga lietošana tika atklāta vēl pirms olimpisko spēļu sākuma, tādējādi saceļot pamatīgu skandālu olimpiādes rīkotājvalstī.

Vācijas pārstāve Zahenbahera-Stēla pēc soda izciešanas būs jau pārsniegusi 35 gadu slieksni. Viņa biatlonam pievērsās tikai pirms pāris gadiem, bet iepriekš startēja distanču slēpošanā un izcīnīja piecas olimpiskās medaļas - divas zelta un trīs sudraba, tiesa, tikai viena no tā (2002. gada sprintā) tika sasniegta individuālajā disciplīnā. Savukārt 26 gadus vecā Stariha pirms pozitīvajām dopinga provēm 2013./2014. gada sezonā bija atzīmējusies ar trim goda pjedestāliem Pasaules kausa posmos.

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU

  +1 [+] [-]

, 2014-07-16 21:51, pirms 10 gadiem
Nav jau pirmā reize!
Sāk likties ka Krievu biatlonistiem tā ir ierasta lieta! ikdiena!

  +2 [+] [-]

, 2014-07-16 22:26, pirms 10 gadiem
Gadu simtus jau Vācija un Krievija apliecinājušas sevi kā riebīgākās un nodevīgākās nācijas.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-17 01:32, pirms 10 gadiem
Manuprāt negodīgi, ka par klepus zālēm (DMAA - tas pats, kas mūsu Pavlovam) Zahenbaherei iedod tikpat gadus cik krievietei par asins dopinga - EPO lietošanu, kuru iecienīja arī Ārmstrongs.

Protams aizliegts paliek aizliegts, taču abas šīs lietas bāzt vienā maisā ir neobjektīvi. Uzskatu, ja sportists ir gatavs apzināti durstīt sevi, nedod dievs vēl bagātināt un pārliet asinis rezultātu dēļ, tādiem jau pēc pirmās pieķeršanas būtu jādod mūža diskvalifikācija. Šādas lietas kā EPO, atšķirībā no visādiem uztura bagātinātājiem, arī sporta veikalā nav nopērkamas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja