Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bez mūsu slēpotājiem FIS Muonio sacensībās pieteikušies arī Latvijas izlases biatlonisti

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bez mūsu slēpotājiem FIS Muonio sacensībās pieteikušies arī Latvijas izlases biatlonisti
Roberts Slotiņš. Foto: Scanpix/AFP

Šajā nedēļas nogalē no 12.-14.novembrim Somijas ziemeļu ciematā Muonio norisināsies ikgadējās, spēcīga sastāva Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības distanču slēpošanā, kur sezonu atklās arī vairāki Latvijas slēpotāji, bet viņi nebūs vienīgie mūsu valsts pārstāvji Muonio.

Jau ziņojām, ka Latvijas slēpotāji sezonu sāks pasaules kausa līmeņa FIS sacensībās Muonio un ka uz Somiju ir devušies pieci mūsu slēpotāji – Patrīcija Eiduka, Raimo Vīgants, Samanta Krampe, Edijs Eiduks un Bruno Krampe.

Taču iepriekš minētie Latvijas slēpotāji nebūs vienīgie no mūsējie Muonio, jo pieteikušies ir arī trīs biatlona izlases pārstāvji – Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks un Annija Sabule.

Patrijuks ar Sabuli nekad FIS slēpošanā ārpus Latvijas nav startējuši, jo nav bijusi tāda vajadzība. Slotiņš Muonio ir piedalījies vairākus gadus līdz 2013.gadam, kad pārsvarā bija iekšā distanču slēpošanā. Tā kā šī ir olimpiskā sezona, tad biatlonistu starti FIS sacensībās slēpošanā nav nejauši.

Slotiņš ar Patrijuku pagājušajā gadā piedalījās Priekuļos notikušajās FIS sacensībās rollerslēpošanā, Robertam iegūstot pirmo vietu klasiskā stilā distancē, bet Aleksandram esot trešajam. Savukārt Annija šogad septembrī kopā ar Līvu Šahno uzvarēju Latvijas čempionātā komandu sprintā rollerslēpošanā.

Olimpiskā atlase distanču slēpošanā norisinās līdz 2022.gada janvāra vidum.