Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Reiselanna pēc pārslimošanas atsākusi treniņus kopā ar Vācijas izlasi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Reiselanna pēc pārslimošanas atsākusi treniņus kopā ar Vācijas izlasi
Marte Olsbu Reiselanna. Foto: Berit Roald/NTB.

Pēc trauksmes pilnās vasaras un tagad vēl pēc izslimošanas ar jotas rozi jeb herpes zoster vīrusu Pasaules kausa ieguvēja biatlonā Marte Olsbu Reiselanna no Norvēģijas ir atsākusi treniņus kopā ar Vācijas izlasi, taču ir tālu no vēlamās formas.

Pagājušajā sezonā Marte Olsbu Reiselanna izcīnīja astoņas uzvaras, tajā skaitā divas arī olimpiskajās spēlēs (sprintā un iedzīšanā), likumsakarīgi uzvarot arī sezonas kopvērtējumā un pirmo reizi tiekot pie Lielā kristāla globusa, kā arī pie diviem mazajiem par uzvaru kopvērtējumā sprintā un iedzīšanā. 31 gadu vecā norvēģiete bija “uz viļņa” un pieņēma lēmumu turpināt trenēties un startēt.

Pēc sezonas beigām pavasarī Reiselanna apslima, kas ietekmēja viņas fizisko gatavību un formu vasarā. Augusta beigās un septembra sākumā viņa jau sāka justies labāk, taču septembra vidū saslima ar jostas rozi. Tāpēc pagājušās sezonas līdere šobdrīd ir tālu no tās formas, kādā bija cerējusi būt šajā laikā.

Tagad oktobra sākumā Reiselanna beidzot ir atsākusi trenēties. Šonedēļ norvēģu biatloniste Rupholdingā trenējas kopā ar Vācijas izlases meitenēm, akcentu liekot uz šaušanas prasmēm.

Pēc tam, kad viņas vīrs Sverre Olsbu Reiselanns kļuva par Vācijas sieviešu biatlona izlases treneri, Norvēģijas biatlona līderei sezonas sākumā ir paredzēts trenēties kopā ar vācietēm.

Nākamajā sezonā Olsbu Reiselannas galvenais mērķis ir pasaules čempionāts Oberhofā, Vācijā, un starp viņas sīvākajām konkurentēm ir Vācijas izlases meitenes. Šajā kontekstā iespēja trenēties ar viņām nāk tikai par labu. Un vācietēm, protams, Reiselanna ir tā, uz ko jātiecas.

Iepriekš ziņojām, ka zviedriete Elvīra Ēberja tēmē uz Lielo kristāla globusu un vēlas nostumt no troņa Reiselannu.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

     [+] [-]

, 2022-10-10 17:29, pirms 2 gadiem
Žēl par slimību, bet citādi nav slikti pamainīt treniņu apstākļus un sparinga partneres pēcolimpiskajā gadā. Sasniegto arī būs grūti atkārtot vai noturēt līmenī.