Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Elvīra Ēberja vēlas nostumt no troņa Reiselannu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Elvīra Ēberja vēlas nostumt no troņa Reiselannu
M.O.Reiselanna sagaida E.Ēberju finišā OS Pekinā iedzīšanā. Foto: Vegard Grøtt/BILDBYRÅN

Pagājušajā ziemā Elvīra Ēberja izcīnīja trīs olimpiskās medaļas un otro vietu Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm biatlonā. Tagad zviedriete tēmē uz Lielo kristāla globusu.

Startējot pirmo gadu pieaugušo grupā 2019./2020. gada sezonā, Elvīra Ēberja Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma 24.vietu. Nākamajā gadā viņa bija divpadsmitā, bet šoziem viņa bija vicelīdere, kā arī labākā biatloniste vecumā līdz 25 gadiem.

Ēberja Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja arī divas individuālās sudraba medaļas, abas reizes atpaliekot no Martas Olsbu Reiselannes, un veica pēdējo stafetes posmu, nodrošinot Zviedrijai zeltu stafetē. Viņa izcīnīja četras uzvaras un sešas godalgotas vietas Pasaules kausa posmos, tādējādi sezonas kopvērtējumā bija otrā, piekāpjoties tikai norvēģietei Reiselannai.

Tagad 23 gadus vecā Estersundas meitene vēlas gāzt no troņa Norvēģijas biatlona karalieni. “Mans galvenais mērķis 2022./23. gadam ir uzvarēt Pasaules kausa kopvērtējumā. Turklāt es nekad neesmu izcīnījusi nevienu medaļu pasaules čempionātos,” norāda Ēberja.

Lai īstenotu savas ambīcijas, viņa balstīsies uz pieredzi, kas bija pamatā šīs ziemas izrāvienam. “Pagājušajā ziemā kopvērtējumā ieguvu otro vietu aiz Martes un pieradu stāvēt uz pjedestāla. Pie tā ir patīkami pierast,” saka Ēberja. “Sezonas sākumā biju ārkārtīgi nervoza šaušanā stāvus un par iekļūšanu trijniekā, bet sezonas beigās sāku justies arvien atslābinātāka par to.”

Kad Ēberga ieradās olimpiskajās spēlēs, sprintu viņa bija izvirzījusi kā konkrētu galveno čempionāta mērķi. “Visu pagājušo sezonu man prātā bija olimpiskais sprints. Man šķita, ka tā ir distance, kurā man vajadzētu būt vislabākajām iespējām gūt panākumus. Es izšāvu 10/10 un ieguvu otro vietu tūlīt aiz Olsbu Reiselannas. Tas man deva patiesu pārliecību,” viņa atzīst, piebilstot, ka olimpiskajās spēlēs stafetē iegūtais zeltais bija īsts bonuss.

“Uzņemties stafetes pēdējo posmu, kur Zviedrija bija favorīte statusā, nebija viegls uzdevums. Es lepojos ar to, kā tiku galā ar šo spiedienu, un es dalīju šo medaļu ar Hannu (Ēberjas vecāko māsu – aut.piez.). Tas, ka mūsu ģimenē tagad ir divas olimpiskās čempiones, ir fantastiski.”

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

  +3 [+] [-]

, 2022-10-06 20:11, pirms 2 gadiem
Bāc, kāda Ēberja!!!? Tas marasms, nudien, jau sāk apnikt. Ēberga bija un paliks Ēberga, nevajag te mērkaķoties!

  -7 [+] [-]

, 2022-10-06 21:36, pirms 2 gadiem
Viņai noteikti ir pamats būt cerīgai šajā ziņā. Distances ātrums iepriekšējā sezonā bija starp labākajiem. Viņa gan vēl arī ir diezgan jauna un tas var nozīmēt gan progresu, gan arī ne tik pozitīvu dinamiku trenētībā, kā jau ik pa brīdim gadās ar jaunajiem, kuri kādā sezonā strauji progresē.

     [+] [-]

, 2022-10-07 11:56, pirms 2 gadiem
Nevajag norakstit Doro

     [+] [-]

, 2022-10-07 13:39, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Nevajag norakstit Doro
Doro nekad nevajag norakstīt