Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

M.Furkads: "Vasarā katrā treniņā domāšu par 2.4 centimetriem, kuru dēļ zaudēju"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

M.Furkads: "Vasarā katrā treniņā domāšu par 2.4 centimetriem, kuru dēļ zaudēju"
Martins Furkads
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien pasaules čempionātā biatlonā Nove Mesto tika aizvadītas iedzīšanas sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm. Piedāvājam vadošo sportistu komentārus pēc sacensībām.

Iedzīšanas uzvarētājs Emils Hegle Svensens: "Domāju, ka par uzvaru cīnīšos ar Mališko [abi pēc pēdējās šaušanas šautuvi pameta pirmie - aut.piez.], taču mūs panāca [Martēns Furkads un Antons Šipuļins - aut.piez.]. Pēc finiša līnijas šķērsošanas nebiju pārliecināts, ka uzvarēju, taču bija jāparāda pārliecība [Svensens pacēla rokas augšup, lai gan uzvarētāju izšķīra fotofinišs - aut.piez.]. Izskatītos muļķīgi, ja beigās izrādītos, ka esmu otrais."

Martēns Furkads izcīnījis jau trešo sudrabu trīs sacensībās, taču skaidrs, ka ambiciozais francūzis par to nav lielā sajūsmā - viņa būtība ir uzvarēt. Furkads: "Esmu ļoti sarūgtināts, bija smagi šodien zaudēt. Redzēju fotofinišu - mūs šķīra 2.4 centimetri. Pēdējos metros zināju, ka būs grūti Emilu pārspēt. Par šiem 2.4 centimetriem domāšu katrā treniņā nākamvasar."

Antons Šipuļins beidzot izcīnīja pirmo medaļu Krievijai un atklāja, ka viņš bijis vainīgs, patraucējot pēdējā aplī Svensenam: "Man nebija taisnības. Gribēju pārvietoties uz cietāku distances daļu un, kad sāku to darīt, uzbraucu Emilam. Pilnībā mana vaina. Labi, ka nenotika nekas briesmīgs. Svensena viena kļūda šaušanā? Godīgi sakot, domāju, ka viņš mums iedos vairāk cerību. Tikai viena kļūda - tas mani pārsteidza. Kaut arī Pokļukā viņš arī labi šāva. Malacis viņš. Svensena un Furkada salīdzinājums? Svensens ir viltīgāks - var piebremzēt, palaist garām, atsēdēties. Viņš arī ir akurātāks - pēdējā aplī mēs viņus panācām, jo viņš ekonomēja spēkus. Martēns ir bezkaunīgs - trasē vienmēr iet uz saspīlējumu. Es šajā ziņā arī laikam esmu viltīgs - labāk pasēžu aizmugurē, pietaupu spēkus."

4. vietā palikušais Dmitrijs Mališko, kurš pēc pēdējās šaušanas šautuvi pameta līderpozīcijās kopā ar Svensenu, bija nikns uz sevi: "Pēdējā aplī rīkojos taktiski nepareizi. Emils stipri samazināja tempu, bet man nebija jādara tas pats, jo sekotāji strauji tuvojās. Bija jāsaglabā temps un nevajadzēja nevienu pielaist klāt. Mans mīnuss neapšaubāmi ir pieredzes trūkums, taču laiks jau pārtraukt tādas lietas. Bet vispār gūstu baudu gan trasē, gan ārpus tās. Ar Svensenu un Furkadu ir reāli cīnīties - pierādīju to jau Pasaules kausa izcīņā. Šodien ar Šipuļinu centāmies izspēlēt finišu stratēģiski - pēdējā kāpumā Antons mēģināja piespiest konkurentus, lai mēs divatā izietu priekšā. Taču Martēns ar Emilu paātrinājās un nedeva mums iespēju."

Drāmas netrūka arī dāmu sacensībās - ja Tūras Bergeres uzvara beigās bija pārliecinoša, tad cīņā par medaļām krita norvēģiete Anna Kristīna Flatlande un krieviete Olga Zaiceva, paliekot ārpus trijnieka. Zaiceva: "Kas notika pēdējā aplī? Nokritu. Flatlande gāja man garām nobraucienā, trāpīja uz ledus un nokrita manā priekšā. Ietriecos viņā - apbraukt nebija iespējas. Viņai slēpe pilnībā atdalījās, man nūja. Principā tas mums liedza medaļu. Laikam šobrīd nav lemts un 4. ir mana vieta. Jā, Flatlande pēc tam man atvainojās, viņa ļoti nožēlo par notikušo. Es visu saprotu un negribu viņu vainot."

Karjeras lielāko panākumu guva Kristina Palka, kura līdz šim divreiz karjerā PK izcīņā bija ieguvusi 5. vietu, bet šodien iedzīšanā izcīnīja sudrabu. Viņa šodien startēja no 7. pozīcijas. Palka: "Kad pamodos, zināju, ka varu šodien iegūt medaļu. Divus kilometrus garais aplis ir diezgan viegls un biju droša par savu šaušanu. Pēdējā šaušanā nolēmu riskēt un šaut ātri - bam, bam, bam, bam, bam [Palka neaizvēra tikai pēdējo mērķi - aut.piez.]. Šodien ir īpaša diena, ir grūti to aprakstīt. Esmu laimīga un gribu izraudāties. Mana diena - man bija iespēja un es to izmantoju."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +3 [+] [-]

, 2013-02-10 23:36, pirms 11 gadiem
Mēs jau tagad sāksim domāt par km ko zaudējam

     [+] [-]

, 2013-02-10 23:43, pirms 11 gadiem
Tāds ir sports..

     [+] [-]

, 2013-02-10 23:52, pirms 11 gadiem
Nebūtu neveiksmīgs izklupiens (otra slēpe aizķērās) būtu zelts. Bet to izklupienu norges jau dzimstot apgūst.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-11 05:10, pirms 11 gadiem
krkr rakstīja: Nebūtu neveiksmīgs izklupiens (otra slēpe aizķērās) būtu zelts. Bet to izklupienu norges jau dzimstot apgūst.
gribi teikt, ka ar kaajaam pa priekshu naak aaraa???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-11 10:20, pirms 11 gadiem
Kā no 2,4cm var dabūt 0,1 sekundes starpību, gan nav sevišķi skaidrs. Pieņemot, ka viņi finišā nāca ar 100m skrējēju ātrumu, sanāk vien ~0,0024 sek.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-11 10:25, pirms 11 gadiem
dYno rakstīja: gribi teikt, ka ar kaajaam pa priekshu naak aaraa???
uzreiz ar slēpēm!