Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendika: "Uz milzu stabilitāti šaušanā šosezon varbūt neceru, bet progress būs"

Rolands Eliņš

Bendika: "Uz milzu stabilitāti šaušanā šosezon varbūt neceru, bet progress būs"
Baiba Bendika. Foto: Petr Slavik

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ar 21. vietu sprintā sāka Pasaules kausa posmu Austrijā, kur rītdien cīnīsies par vēl augstāku vietu iedzīšanā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņa izteicās, ka ir apmierināta ar savu konkurētspēju slēpošanas ātrumā, taču šaušanas ziņā ir sākta jauna sadarbība ar Norvēģijas treneri un šeit darbs vēl ir procesā, attiecīgi Bendika pati neslēpa, ka iespaidīga stabilitāte visas sezonas garumā būs grūti noturama.

Baiba Bendika jauno Pasaules kausa sezonu sākusi, iekļūstot PK punktos trīs sacensībās no četrām. Iepriekš Kontiolahti viņa ieguva 28. vietu sprintā un 31. vietu iedzīšanā, bet vakardien sprintā Hohfīlcenā izcīnīja 21. vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā viņa šobrīd ieņem 32. vietu.

"Kopumā noskaņojums ir tīri labs," sacīja Bendika par sezonas pirmajām nedēļām. "Netrūkst lietu, pie kurām jāpiestrādā, bet fiziski jūtos labi. Vakardien trasē nemaz nebija tik laba diena – teiksim tā, nebija ideāli. Protams, rezultāts nav slikts, kaut kādi punkti kopvērtējumam lēnām vācas kopā, un sezonas sākumu par sliktu nevar saukt."

Bendikai sacensību sākums gan neliecināja par to, ka izdosies iegūt sezonas augstāko vietu, jo pirmajā šaušanā bija viena kļūda, turklāt arī slēpojuma ātrums pirmajā aplī bija zemāks nekā ierasti – 44. labākais, lai gan pirmajā posmā Bendika bija pārliecinoša "Top20" slēpošanas ātruma ziņā. "Īsti nevarēju ieslēgties, jau sākumā daudz laika pazaudēju līdzenajā posmā," atzina Bendika. "Pēc tam organisms iestrādājās, un viss aizgāja jau daudz labāk. Bet kopumā mans slēpošanas ātrums ir konkurētspējīgs – kā vienmēr, ir izdarīts liels darba apjoms treniņos, un prieks, ka to var redzēt arī trasē. Tāpat prieks, ka izdevās tikt pie salīdzinoši laba rezultāta man ne tik parocīgā trasē. Centīšos šo uzņemto formu noturēt un tad ar labu šaušanu jau var izdoties tikt pie patiešām augstiem rezultātiem."

"Katrās sacensībās gribas nostartēt tik labi, cik vien spēj," turpināja Bendika. "Pagaidām šosezon tas vēl nav izdevies. Pirmajā posmā mazliet netiku galā ar šaušanu, neizdevās atrast labu pozīciju guļus šaušanā, tā ka vietas uzlabojumiem pietiek. Šajā posmā jau izdevās labāk ar šaušanu, tad nu atliek tikai turpināt uz priekšu."

Latvijas sieviešu biatlona izlases līdere norādīja, ka daudz tiek strādāts pie šaušanas un starpsezonā tika sākta sadarbība ar šaušanas treneri no Norvēģijas: "Viņa šajā posmā bija arī klātienē, kas arī noteikti palīdzēja. Mums ir katrai vietai un situācijai atrasts savs uzdevums treniņos, kas palīdzēja vakardien sprintā šaut daudz brīvāk un ar lielāku pārliecību. Tādēļ prieks par šo sadarbību, ko izdevies izveidot. Un jā, iespējams, ka šī sezona vēl paies lielā mācību procesā, mācoties no starta uz starta un krājot pieredzi, tā ka uz milzu stabilitāti varbūt es neceru, bet domāju, ka kopumā šaušanai vajadzētu būt labākai un noteikti netrūks arī labo startu."

"Protams, sekoju līdzi arī vīriešu sacensībām un redzēju arī šodienas vīriešu sprinta rezultātus," Bendika izteicās par Andreja Rastorgujeva šodien iegūto piekto vietu. "Prieks, ka Andrejs ir ļoti labā fiziskajā formā un arī, kā izskatās, ar ļoti labu pārliecību šaušanā, kas noteikti nāk par labu gan komandai, gan kopumā Latvijas biatlonam."

Latvijas biatlona izlase šosezon darbojas bez viena konkrēta galvenā trenera, bet Bendika izteicās, ka tādā mazā izlasē kā Latvijas tas nav tik nozīmīgi, vai kādam ir šāds amata nosaukums vai nav, un viņa to noteikti neuzskata par traucēkli. Cita lieta gan ir dalība stafetēs, kur Latvija pagaidām nav nokomplektējusi sastāvu ne pirmajā, ne otrajā PK posmā.

"Šeit situācija ir izvērtusies sarežģītāka nekā iepriekš bija plānots," viņa teica. "Puišiem, kā saprotu, stafetes komanda varētu būt janvārī, kamēr sievietēm, ja paliek spēkā plāns, ka māsas Buliņas daļēji startē arī junioru Pasaules kausā, tad būs sarežģīti un sieviešu stafetes sacensību droši vien būs maz."

Bendikai rītdien būs starts iedzīšanā, kur viņa LTV7 tiešraidē 12:30 startēs ar 21. numuru, 67 sekundes pēc sprinta uzvarētājas. Ņemot vērā, ka Latvija nepiedalīsies svētdienas sieviešu stafetē, tad līdz ar iedzīšanu Bendikai Hohfīlcenas posms būs noslēdzies. Tam sekos Francijas posms, kurā būs sprints, iedzīšana un sezonas pirmais masu starts.

     [+] [-]

, 2022-12-10 09:59, pirms gada
Ja,žēl ka pašlaik nespējam nokomplektēt ,stafešu komandas