Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Biatlona federācija neredz iespējas izlīgt ar treneri Čakaru

Agris Suveizda

Biatlona federācija neredz iespējas izlīgt ar treneri Čakaru
Kaspars Sakniņš. Foto: Retalsi.lv

Latvijas Biatlona federācija (LBF) esot izsmēlusi visas iespējas atrisināt domstarpības ar treneri Māri Čakaru un neredz iespējas ar viņu izlīgt, aģentūrai LETA teica LBF prezidents Kaspars Sakniņš.

Portāls "Delfi.lv" un Latvijas Televīzijas (LTV) sporta redakcija iepriekš vēstīja, ka federācijas un Čakara konflikta rezultātā trenerim netika izsniegta akreditācija starptautiskajām sacensībām. Čakara uzraudzībā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sporta klubā trenējās Renārs Birkentāls, Annija Keita Sabule un Rūdis Balodis, kuriem tādējādi sezonas sākumā nebija iespējas startēt starptautiskajā apritē.

Intervijā LTV Sakniņš atklāja, ka Čakars esot pārkāpis ar ētiku saistītus jautājumus, taču plašāk viņa neakreditēšanas iemeslus neatklāja, tāpat kā cēloni šim LBF solim publiski neskaidroja arī pats treneris. Konflikta rezultātā NBS neturpinās savu biatlona programmu, kā dēļ Birkentāls, Sabule un Balodis pārgājuši zemessardzes paspārnē, vēsta portāls "Delfi.lv".

Čakars intervijā LTV skaidroja, ka būtu gatavs sēsties pie viena galda ar biatlona federāciju un runāt par konflikta risināšanu, taču Sakniņš aģentūrai LETA teica, ka federācija visas iespējas esot izsmēlusi.: "Ja būtu bijuši gatavi to darīt, tad jau iepriekš būtu piekāpušies NBS aicinājumam un Māri atstātu par treneri. Esam vairākkārt to runājuši un izsvēruši, tāpēc ar Māri neturpināsim sadarbību. Piedāvājām savus risinājumus, bet NBS sporta klubam tie nešķita pieņemami. Šobrīd neredzam iespēju, ka varētu kādā veidā sadarboties ar Māri. Esam izvēlējušies iet citu ceļu."

LBF meklējot iespējas, lai Birkentāls, Sabule un Balodis pilnībā nepaliktu bez atbalsta, jo, pametot armijas sporta klubu, viņi zaudējuši ikmēneša atalgojumu. Birkentāls ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) "sudraba" sastāvā, bet Sabule un Balodis - "bronzas" sastāvā, taču LOV nodrošina tikai atbalstu sporta medicīnas, atjaunošanās un rehabilitācijas jomā.

Plānots, ka perspektīvais juniors Birkentāls šonedēļ aizvadīs sezonas pirmās Pasaules kausa sacensības. Pokļukā bez viņa startēs arī Andrejs Rastorgujevs, Baiba Bendika, Sanita Buliņa, Aleksandrs Patrijuks un Sandra Buliņa, tādējādi Latvija nedēļas nogalēs piedalīsies abās jauktajās stafetēs. Savukārt nākamajā nedēļā Rūpoldingā Latvijas komandai varētu pievienoties vēl divi biatlonisti, lai latvieši varētu piedalīties stafetēs vīriešiem un sievietēm, kur katrā izlasē nepieciešami četri sportisti.

Izmantotie resursi:
LETA

  +5 [+] [-]

, 2023-01-02 17:22, pirms gada
Tas ir baigais čakars vienvārd sakot

  -3 [+] [-]

, 2023-01-02 17:32, pirms gada
Jau pirms tam teicu, ka nemaksāšu par Poikāna rakstiem iekš Delfi. Nu lūk, neko neesmu zaudējis jo viss parādās arī tpt.

  +6 [+] [-]

, 2023-01-02 17:39, pirms gada
Situacija ir labinieks, Federacija ir sabiedriska organizacija,kura dzivo no sabiedriibas nodokljiem un dalibnieku biedru maksaam, un tagad veel staastiis,ka nav iespeejas izskaidrotu sabiedriibai,par ko kaskjis? 🤣
Komercnosleepums kkaads?😆

  +1 [+] [-]

, 2023-01-02 17:41, pirms gada
marcco rakstīja: Tas ir baigais čakars vienvārd sakot
Kurš kuru īsti tur grib apčakarēt ?!

  +1 [+] [-]

, 2023-01-02 18:05, pirms gada
hulis-mikstais rakstīja: Jau pirms tam teicu, ka nemaksāšu par Poikāna rakstiem iekš Delfi. Nu lūk, neko neesmu zaudējis jo viss parādās arī tpt.
Par ko tev jāmaksā? Ieej Youtube Sporta Studijas profilā un skaties intervijas ar iesaistītajām personām un skaidrojumiem pilnīgi bez maskas.

  +3 [+] [-]

, 2023-01-02 18:29, pirms gada
Nu jau sāk riebties visā šī čakarēšanās.Tie rezultāti absolūti neatbilst saceltajai jezgai.Lielākā daļa nemaz 125 kvalifikācijas punktus nespēj izskriet.
Federācijai jābeidz publiski mazgāt apenes,bet jāsāk reāli strādāt un rūpēties par jauno maiņu,lai būtu ,kas stājas aiz Andreja un Baibas.
Pagaidām tas viss izskatās pēc tādas klaunādes,kur par federācijas naudu tiek trenēta Talsu sporta skola.

  -1 [+] [-]

, 2023-01-02 18:33, pirms gada
Tas sakniņa smaids profila bildē līdzīgs pamuļķa smaidam, varbūt kas kopīgs jums.
Bet mums čupa ar treneriem un sportistiem un čupa ar finansēm kas stāv maisā un meklē lietotājus. Tā kā nevajag neko izlīgt. Būs labi. Atradīsim jaumus

  +4 [+] [-]

, 2023-01-02 19:22, pirms gada
Mjā, federācija...
Šobrīd vienīgais perspektīvais biatlonists Birkentāls tiek atstāts aiz borta, federācijas čiekuru ambīciju dēļ. Jums taču NBS jau dāvina gatavu produktu- ar savu finansējumu, treneri, tehnisko atbalstu, bet Jums to nevajag? OK, Sabule un Balodis nekad nebūs kaut cik meistarīgi biatlonisti mūsdienās, vienkārši primitīva fizika un trenētība slēpošanā, kopā ar inventāra sagatavošanas problēmām nosaka ierobežojumus. Arī psiholoģija, kur Sabulei maksimālais sapnis ir kaut kādā veidā tikt uz Olimpiādi, nevis cīnīties, vismaz, par punktiem Pasaules kausā. Tā arī vizināsies pa Eiropu vēl dažus gadus, kamēr cimdiņu bizness vai ģimenes rūpes nekļūs svarīgākas.
Bet Birkentālu un viņa treneri gan nevajadzēja norakt, Čakars jau ir pierādījis, ka spēj atrast un izveidot konkurētspējīgus audzēkņus. Par Sakniņu un Co to noteikti nekādi nevaru apgalvot.
Ar jaunajiem, gan meistarības, gan masveidības ziņā, Latvijas biatlona federācijā ar darbu nemaz tik raiti neveicas, pat neskatoties uz skaļiem virsrakstiem: https://biatlons.lv/2022/12/29/latv...

     [+] [-]

, 2023-01-02 19:22, pirms gada
Nav jau pirma reize un nav ari vieniga federacija,kuriem nevajag trenerus fanàtiķus,trenerus,kuri atklàti saka,ko domà un stràdat gatavi bez brivdienam...vajadzigi ir klauni un pajoļi,kuri lokàs uz to pusi ,uz kuru liek locìties.Absurds...Bet kamer musu valsti bus šàdi federàciju vadìtàji un darboņi -nekas nemainìsies!

     [+] [-]

, 2023-01-02 19:35, pirms gada
Pamatskolas līmenis, bet cieš atkal sportisti!

     [+] [-]

, 2023-01-02 20:16, pirms gada
Ta jau vienmèr,ka kàds cieš-treneri vai sportisti,jo,redz, katrs risina savas ambicijas un bèrnu dàrza aizvainojumus, nevis mèğina pacelt biatlona/sporta lìmeni kopumà...Nevienam nekas nav vajadzìgs,ne rezultàts,ne sistèma,ne labi treneri,ne lietu kàrtìba!
Bet mùsu valstì paradoksàla veidà, federàciju vadìtàji ap sevi aplasa tàdus pašus umņikus un tad jampadracis var griezties uz nebèdu!
Bet trakàkais,ka šie te darboņi domà,ka ir istie darìtàji,bet patiesìba...tur nav ne reàlas sajègas/izpratnes,ne vèlmes vispàr kaut ko darìt

  +1 [+] [-]

, 2023-01-02 20:24, pirms gada
datmons rakstīja: Pamatskolas līmenis, bet cieš atkal sportisti!
par ko ir tas kašķis?

  +1 [+] [-]

, 2023-01-02 20:55, pirms gada
espozito79 rakstīja: Nav jau pirma reize un nav ari vieniga federacija,kuriem nevajag trenerus fanàtiķus,trenerus,kuri atklàti saka,ko domà un stràdat gatavi bez brivdienam...vajadzigi ir klauni un pajoļi,kuri lokàs uz to pusi ,uz kuru liek locìties.Absurds...Bet kamer musu valsti bus šàdi federàciju vadìtàji un darboņi -nekas nemainìsies!
Kur tad ir tā atklāti pateiktā doma? Ja jau neviena no pusēm negrib skaļi teikt, par ko ir kašķis, tad nevar viennozīmīgi vainot tikai federāciju

     [+] [-]

, 2023-01-02 22:10, pirms gada
SOIL rakstīja: Kur tad ir tā atklāti pateiktā doma? Ja jau neviena no pusēm negrib skaļi teikt, par ko ir kašķis, tad nevar viennozīmīgi vainot tikai federāciju
Var, jābūt izskaidrotam iemeslam, nevis patvaļīgi atcelt akreditāciju bez pamatoja

     [+] [-]

, 2023-01-02 22:40, pirms gada
espozito79 rakstīja: Bet kamer musu valsti bus šàdi federàciju vadìtàji un darboņi -nekas nemainìsies!
Zivs pūst no galvas - valsts vara ir pakalpiņi un neizlēmīguma kalngals.
Ja jau finansēja bāzes, tad šis sporta veids ir dienaskārtībā.
Rīt visus esošos atlaist un nokomplektēt komandu no leišiem/poļiem.
Tas nekad nenotiks, jo visapkārt pietuvinātie.

     [+] [-]

, 2023-01-03 00:23, pirms gada
Federàcijai bùtu japaskaidro kàpec Treneris,kurš gatavo sportistus netiek pielaists pie sacensìbàm,jo, redz, kàdam kaut kas nepatìk,kàds ir aizvainots,kàds ir iestàjies pozà vai arì grib tikai varu,bet nespèj sagatavot/izdarìt to ko Čakara kungs var!
Nožèlojama attieksme pret cilvèku un Treneri un viņa darbu un ieguldìto laiku!

     [+] [-]

, 2023-01-03 00:30, pirms gada
Nicks,tieši tà!
Tikai ,kur ir šì komisija,kura paņem šos šmuļus aiz olàm pakrata kà nàkas un tad uzdod dienas kàrtìbà tos dažus kontroljautàjumus?!
Un ,ja situacija prasa,ari atlaiž un vietà pieņem rìcìbspèjìgas un atbildìgas ,uzņèmìgas amatpersonas!

     [+] [-]

, 2023-01-03 07:27, pirms gada
Ja federācija nevar atklāt šos iemeslus konfliktam ar treneri tad federācijas funkcionāriem ir laiks atkāpties no saviem siltajiem amatiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-03 07:52, pirms gada
LBF nepārprotami nonākusi "snowflake" ietekmē. Ak tad Čakars esot ētiku pārkāpis, bet ko tieši, to nevēlas atklāt? Bet varbūt tā "ētiskā" problēma ir vienkārši centīgi nomenedžēta un no mušas ir izpūsts zilonis? Viens ir skaidrs - naudas ir pamaz un "savējie" taisa shēmiņas un izmet aiz borta tos, kas neietilpst "savējo" sarakstā. Rezultāts biatlonā būs bēdīgs, bet dažiem jaunizceptiem funkcionāriem par to, kā parasti, nospļauties.

     [+] [-]

, 2023-01-03 15:02, pirms gada
Zemessargs rakstīja: Ar jaunajiem, gan meistarības, gan masveidības ziņā, Latvijas biatlona federācijā ar darbu nemaz tik raiti neveicas, pat neskatoties uz skaļiem virsrakstiem: https://biatlons.lv/2022/12/29/latvijas-jaunie-biatlonisti-izrada-konkurenci-igauniem/
Arī par šo biatlona lapas rakstu sasmējos. Izrādās, ka daži 2005. un 2006. gadā dzimušie izglābs Latvijas biatlonu, jo, ja nekļūdos, neviena 2002. - 2004. gadā dzimusī meitene ar biatlonu neturpina nodarboties. No puišiem vēl daži 2004. gadā dzimušie ir, bet lai pabeidz skolu, tad skatīsimies. No 2003. gada vēl tikai Maļinu kautkur redz startējam. LBF vienkārši jaunie biatlonisti, kuri beidz skolu, neinteresē. Tā lūk!

     [+] [-]

, 2023-01-03 17:27, pirms gada
Negrib atklàt iemeslus,jo tie ir pàràk smieklìgi...
Lai federàcijas funkcionàri un gudràs galvas sazìmè vietà trenerus,kuri ir zinosi,varosi un stràdàt gribosi!