Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Prāgas turnīrā startēs TKK/Zasa puišu kērlinga komanda

Linda Mangale
Linda Mangale

Prāgas turnīrā startēs TKK/Zasa puišu kērlinga komanda
TKK/Zass
Foto: Ansis Ventiņš

Gatavojoties šī gada junioru čempionātam, Talsu kērlinga kluba puišu komanda ar Kristapu Zasu skipa pozīcijā no 1. līdz 3.oktobrim savus spēkus pārbaudīs “EJCT Prague Junior Cup 2021” turnīrā Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kas ir viens no Pasaules kērlinga tūres posmiem.

Sākumā, ņemot vērā ierobežoto augsta līmeņa junioru sacensību skaitu Eiropā un mazo kvotu skaitu turnīros, pastāvēja bažas, vai mūsu puišu komandas dalība no organizatoru puses vispār tiks akceptēta. Pēc komandas iepriekšējo rezultātu iesniegšanas organizatoriem, iespējams izšķirošo lomu šoreiz nospēlēja komandas lieliskais rezultāts 2021.gada Latvijas vīriešu čempionātā un vairāki Čehijas junioru puišu izlašu zaudējumi Latvijai iepriekšējos pasaules junioru čempionātos.
Pozitīvu lomu nospēlēja arī tas, ka tieši šajā sezonā izteikti daudz valstu junioru izlases un citas spēcīgas junioru komandas piedalās augsta līmeņa starptautiskās vīriešu sacensībās, kas iepriekš ierobežoto kvotu un finansiālo apsvērumu dēļ nebija iespējams.

Šo turnīru kopumā raksturo ļoti spēcīgs komandu sastāvs. Vairākās pretinieku komandās spēlēs arī jaunieši ar pasaules junioru čempionātu A un B divīzijas pieredzi, kā arī būs tādi jaunieši, kas kērlingu spēlē jau vairāk kā 10 gadus.

Galvenās favorītes turnīrā viennozīmīgi būs pasaules junioru čempionāta 4. un 10.vietas ieguvējas “Team Kapp” (Vācijas junioru izlase) un “Team Oy” (Norvēģijas junioru izlase), kā arī pieredzējušākā komanda turnīrā “Team Jermann” no Šveices un ļoti talantīgā “Team Čabičovski” no Čehijas.

Komandas trenera Raimonda Vaivoda komentārs pirms došanās uz turnīru:
“Šī būs pirmā reize, kad mūsu puišu komanda piedalīsies kādā no Pasaules kērlinga tūres posmiem, līdz ar to paredzu puišiem nelielu satraukumu par to, kas viņus šajās sacensībās sagaida. Mūsu komandai ir nosacīti paveicies, jo startēsim spēkos ne tajā stiprākajā un tajā pašā laikā līdzvērtīgākajā grupā, kurā atsevišķām komandām šīs būs pirmās starptautiskās sacensības sezonā. Labs mērķis būtu iekļūt labāko astoņu komandu vidū.

Izdarot secinājumus no iepriekšējām sacensībām un treniņiem, spēlētāji ir spējuši būtiski uzlabot savu tehnisko izpildījumu (īpašs paldies arī Artim Zentelim), bet zināmas bažas vēl joprojām rada stabilitātes trūkums mājas un sargu zonas metienu spēkos, un kļūdas pirmajos endu akmeņos. Pozitīvs moments puišu komandai gan varētu būt tas, ka Prāgas ledus apstākļi ir visai līdzīgi Rīgas ledus apstākļiem.”

Kopumā 12 puišu komandas ir sadalītas trijās grupās pa četrām, kur izspēlēs apļa turnīru. Komandas, kuras ierindosies grupu pirmajās un otrajās vietās, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas, nonāks sacensību ceturtdaļfinālā un cīņā par titulu. Savukārt pārējās komandas sadalīs kopvērtējuma zemākās vietas.

TKK/Zass spēļu grafiks (pēc Latvijas laika):

/01.10./ 11:30 – A.Gaisingers (Vācija)
/01.10./ 17:15 – A.Landelius (Zviedrija)
/02.10./ 11:30 – J.Hanaks (Čehija)

Spēļu grafiks: EJCT 2021 | Curling CZ
Online rezultāti: https://worldcurlingtour.org/jmen/e...
Livestone: https://livestones.curlcoach.com/ev...