Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Arī Vlhova tiek pie trešās uzvaras slalomā šajā sezonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī Vlhova tiek pie trešās uzvaras slalomā šajā sezonā
Petra Vlhova. Foto: Reuters.

Ja vīriešiem supergigantā trešo uzvaru šosezon izcīnīja norvēģis Aleksandrs Kilde, tad sievietēm pie trešās uzvaras šajā sezonā slalomā tika slovākiete Petra Vlhova, kura palika nepārspēta šodien Austrijas pilsētā Līencā notiekošajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā sievietēm.

Vakar pirmajā dienā Līencā milzu slalomā nepārspēta palika francūziete Tessa Vorleja, kura aiz sevis atstāja Petru Vlhovu un zviedrieti Sāru Hektoru. Un tieši Vlhova bija tā, kura no vakardienas ne tikai labāko trijnieka vai sešinieka, bet pat desmitnieka varēja sasniegt augstu rezultātu arī šodien slalomā.

Iepriekšējos trijos šīs sezonas slalomos Petrai Vlhovai bija gandrīz perfekta bilance – divas uzvaras un viena otrā vieta. Šodien pagājušā gada Lielā Kristāla globusa ieguvēja nelika vilties saviem līdzjutējiem, noturēdama līderpozīcijas pēc pirmā brauciena un izcīnīdama šosezon trešo uzvaru. Otro vietu ieguva austriete Katarina Līnsbergere. Starp citu, pasaules čempionei tā bija tikai pirmā godalgotā vieta šajā sezonā. Vakar austriete milzu slalomā palika tālajā 25.vietā.

Tikmēr otro reizi trijniekā šosezon tika, pirmo reizi to paveicot slalomā, šveiciete Mišela Gisina. Otrajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja austriete Katarina Trupe, pakāpjoties no 13. uz 4.vietu, bet līdz trešajai godalgai karjerā pietrūkstot 0,1 sekundei. No četriem slalomiem šodien otro reizi šajā disciplīnā uz starta šosezon izgāja itāliete Federika Brinjone, iegūstot 16.vietu, bet pirms tam milzu slalomos pilnu godalgoto vietu komplektu ieguvusī zviedriete Sāra Hektora noslēdza desmitnieku.

Lai arī viņa netika uz otro braucienu, pietrūkstot tikai četrām sekundes simtdaļām, tomēr ar labāko sniegumu karjerā PK posmos izcēlās 17 gadus vecā horvātiete Zrinka Ļjutiča, kurai 1.braucienā 31.vieta. Tikmēr pirmo reizi trīsdesmitnieku sasniedza un 26.vietu ieguva 20.gadus vecā zviedriete Moa Bostrēma Mussenera.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, Līenca (Austrija), 68 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Petra VlhovaSlovākija1:42.10
2.Katarina LīnsbergereAustrija+0.51
3.Mišela GisinaŠveice+0.68
4.Katarina TrupeAustrija+0.78
5.Vendija HoldenereŠveice+1.10
6.Katarina GalhubereAustrija+1.40

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaela ŠifrinaASV750
2.Sofija GodžijaItālija657
3.Petra VlhovaSlovākija615
4.Sāra HektoraZviedrija424
5.Federika BrinjoneItālija407
6.Ramona ZībenhofereAustrija341

     [+] [-]

, 2021-12-29 21:15, pirms 3 gadiem
Katarinu diena - 2.,4.,6. un 15. vietas.