Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

M. Tīruma: "Čezānā kļūdas maksā ļoti dārgi..."

Jānis Pārums

M. Tīruma: "Čezānā kļūdas maksā ļoti dārgi..."
Maija Tīruma
Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma pirms nedēļas nogalē gaidāmā pasaules čempionāta dalījās iespaidos gan par komandas biedru kritieniem treniņos, gan Čezānas trasi un mērķiem sacensībās.

"Jūtos labi, esmu paspējusi labi sagatavoties, par ko jāsaka liels paldies treneru un mediķu kolektīvam," sacīja Maija Tīruma. "Komandas biedru kritieni mūs izsita no sliedēm, īpaši, protams, uztraucos par māsu. Godīgi sakot, tādās situācijās ir grūti saņemties startēt. Elīza krita pirmajā treniņbraucienā, kad man divi vēl bija jāveic. Zināju, ka viņa ir lejā, ātrajā palīdzībā, bet komandas biedri kā partizāni klusēja ar domu, lai tik es par daudz neuztraucos. Tas man bija pārbaudījums, bet viss ir beidzies salīdzinoši veiksmīgi un nevienam ļoti smagu savainojumu nav. Vienīgi rūgtums par to, ka ne visi varēs startēt."

"Pret Čezānas trasi man ir liels respekts. Ar to jokot nevar, īpaši tagad. Šogad tā ir uztaisīta ļoti ātra, visi treniņos laboja personiskos rekordus, arī es. Trase ir sarežģīta un līdzīgi kā Vankūverā... pieļaut kļūdas nav veselīgi. Jābrauc ļoti precīzi jau sākot no pirmās virāžas, jo mazākā neprecizitāte maksā ļoti dārgi. Tomēr man šādas trases patīk," piebilda Tīruma.

Jautāta uz kādiem rezultātiem kamaniņu braucēja cer, Tīruma atbildēja: "Ņemot vērā manus šī gada rezultātus, būšu apmierināta ar vietu pirmajā desmitniekā. Zinu, ka treniņos ātri brauca daudzas, tā, ka būs interesanti!"

Pasaules čempionāts kamaniņu sportā šogad norisinās Čezānas trasē Itālijā un sāksies sestdien plkst. 9:15 ar sieviešu sacensībām (otrais brauciens – 11:00). Plkst. 16:20 startēs vīrieši (otrais brauciens – 18:25). Divnieki pirmo braucienu veiks plkst. 20:00, bet otro - jau svētdien plkst. 10:00. Čempionāts noslēgsies ar komandu stafeti, kurā Latvijai līdz šim izcīnīti divi Eiropas čempionu tituli, kā arī divas trešās vietas pasaules čempionātā. Sacensības demonstrēs kanāls "Viasat Sport Baltic".