Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Strenga: "Šici pierādīja, ka Vankūveras sudrabs nebija nejaušība"

Jānis Pārums

Strenga: "Šici pierādīja, ka Vankūveras sudrabs nebija nejaušība"
Atis Strenga apsveic Andri Šicu Vankūverā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc aizvadītā pasaules čempionāta kamaniņu sportā, kas norisinājās Čezānas trasē Itālijā, Latvijas izlases dalībnieku veikumu sarunā ar Sportacentrs.com izvērtēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga.

"Protams, brāļu Šicu starts iepriecina, taču ne pirmais brauciens. Pēc treniņbraucieniem skatoties viņiem noteikti bija jābūt medaļnieku pulkā. Negaidījām, ka pirmajā braucienā līderiem zaudēs tik daudz – divas desmitdaļas. Lingeri bija labākie, bet pārējie varēja cīnīties. Kopumā puslīdz stabili nobrauca abus braucienus. Neapšaubāmi, šis ir brāļu otrs labākais starts karjerā, puiši ir pierādījuši, ka Vankūveras sudrabs nav bijuši nejaušība. Čezānas un Vankūveras trases ir nedaudz līdzīgas, ātras, tieši tādas kā brāļiem patīk. Turklāt Čezānā Šici labi braukuši jau iepriekš, pagājušajā gadā vienā no braucieniem uzrādīja otro rezultātu," sacīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga.

Tai pat laikā viņš izteica sarūgtinājumu par pārējo divnieku kritieniem treniņos, kas liedza viņiem piedalīties sacensībās: "Ļoti žēl, ka abi mazie divnieki [Bērze/Logins, Gudramovičs/Kalniņš] notraumējās, jo visas sezonas gaitā par viņiem bija vislielākais prieks – viņi regulāri tika pamatsacensībās. Čezānā paralēli notika arī U-23 čempionāts un bija pamatotas cerības, ka kāds no viņiem varētu izcīnīt arī medaļu."

"Prieks par Mārtiņu [Rubeni]. Viņš pierādīja, ka ir ļoti labs braucējs. Ar mazām kļūdām nobrauca veiksmīgi, lai gan, protams, problēmas viņam bija ar starta rezultātu. Šī trase vēl to piedod un tās gaitā visu vēl var atgūt. Skatījāmies, ka trases lejasdaļā viņam bija viens no labākajiem ātrumiem. Savu uzdevumu – tikt desmitniekā – izpildīja. Ināram [Kivleniekam] labs otrais brauciens, kurā 14. rezultāts, bet ne tik sekmīgs pirmais. Mazliet par tālu... Ja Inārs sacensības noslēgtu 12.-14. vietā, teiktu, ka viss ir kārtībā," piebilda Strenga.

"Maijai Tīrumai starts neizdevies. Viņai vispār šī sezona nav veiksmīga, lai gan bijušas pāris sacensības, kur uzrādīti arī labi rezultāti. Čezānas trase nav starp Maijai veiksmīgajām, arī psiholoģiski grūta, jo savulaik viņa šeit ļoti smagi notraumējās," uzsvēra Kamaniņu sporta federācijas vadītājs. "Grūti pateikt vai tas bija iemesls vai traucēja kaut kas cits. Žēl par Maijas māsu Elīzu, kuru arī kritiens un savainojums izsita no ierindas. Dažos startos Elīza nobrauca patiešām labi. Cerēsim, ka atkopsies līdz Pasaules kausa posmam Siguldā."

Attiecībā uz tehnisku problēmu dēļ nenotikušo komandu stafeti, Strenga izteica pieņēmumu, ka tā varētu norisināties Siguldā: "Ja tiks izlemts aizvadīt pasaules čempionāta komandu stafeti, tad tā notiks tikai Siguldā. Te tāpat ir paredzēta stafete Pasaules kausa posma ietvaros, bet Krievijā, kur ir jauna trase, tā nav iekļauta sacensību programmā. Cerams, ka medaļu komplekts stafetē tiks izspēlēts. Tik katastrofāla situācija, kāda ar stafetes tehniku bija Čezānā, vēl nekad nebija bijusi. Pēc manas informācijas tā bija tieši čempionāta organizatoru un trases kļūda. Klāt bija arī Starptautiskās Olimpiskās komitejas pārstāvji... Līdz šim nebija nekādu misēkļu, bet tieši Čezānā tas notika. Ja nenotikušo stafetes posmu uzticēs rīkot Siguldai, uz mūsu pleciem būs milzīga atbildība, lai viss notiktu sekmīgi. Domāju, ka nav citu variantu, jo šī disciplīna pretendē uz iekļaušanu olimpisko spēļu programmā, tāpēc viņa [pasaules čempionātā] ir jāaizvada."

Jau ziņojām, ka brāļi Juris un Andris Šici pasaules čempionātā izcīnīja trešo vietu, Mārtiņš Rubenis ierindojās 10. vietā, Maija Tīruma bija 19., bet Inārs Kivlenieks uzrādīja 21. labāko laiku divu braucienu summā. Pasaules kausa izcīņā palikuši vēl divi posmi – 12. un 13. februārī Paramonovas trasē Krievijā, kā arī 19. un 20. februārī Siguldas trasē Latvijā. Tieši ar Siguldas posmu noslēgsies kamaniņu sporta starptautiskā sezona.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-31 03:52, pirms 13 gadiem
Nu nezinu gan. Viņi vēlreiz pierādīja tikai to, ka ir konkurētspējīgi 3 trasēs - Vankūverā, Siguldā un Čezāna. Citur, šķiet, ka uz medaļām necerēt.

     [+] [-]

, 2011-01-31 08:15, pirms 13 gadiem
Man gan liekas,ka Šici velreiz pierādija to, ka strengas krēsls atkarīgs no viņiem!

Bet nu dzīvo strenga, gan jau kas tur augšā visu redz...

     [+] [-]

, 2011-01-31 15:23, pirms 13 gadiem
Tante rakstīja: Nu nezinu gan. Viņi vēlreiz pierādīja tikai to, ka ir konkurētspējīgi 3 trasēs - Vankūverā, Siguldā un Čezāna. Citur, šķiet, ka uz medaļām necerēt.
Viņi pierādīja, ka viņiem ir potenciāls. Jā, labi, nav pirmā trijnieka braucēji visās sacensībās, bet viņiem ir iekšās ik pa laikam ļoti labi izšaut.

     [+] [-]

, 2011-01-31 23:16, pirms 13 gadiem
Tante rakstīja: Nu nezinu gan. Viņi vēlreiz pierādīja tikai to, ka ir konkurētspējīgi 3 trasēs - Vankūverā, Siguldā un Čezāna. Citur, šķiet, ka uz medaļām necerēt.
Dumjš komentārs!

     [+] [-]

, 2011-02-01 18:11, pirms 13 gadiem
Nu draugi,īstenībā ir tā,ka kamanas brāļiem ir veiksmīgi izveidotas visātrākajām trasēm pasaulē.Tur kur ātrums sāk pārsniegt 120 km/h,tur arī viņas sāk parādīt savas priekšrocības.Un arī brāļi pie liela ātruma jūtas ,kā zivs ūdenī.Tā kā šādas trases ir garas,un lielo ātrumu posmu metrāža ir liela,kā tas ir Vankuverā un Čezānā,tad tur ir visas iespējas cīnīties, ne tikai par pjedestāla zemākajiem pakāpieniem,bet par čempionu tituliem.Relatīvi īsām un lēnām trasēm ,ar savādāku virāžu konfigurāciju ir vajadzīga nedaudz izmainīta kamanu uzbūve.Un kādai tai jābūt, to var atklāt tikai eksperimentējot,mainot kamanu detaļu parametrus.Šis process ir dārgs un laikietilpīgs.Pat ļoti dārgs,jo ne vienmēr viss atklājas pirmajā mēģinājumā. Tātad tomēr atkal nauda,un vēlreiz nauda,liela nauda. Ar gribēšanu ,varēšanu,un skaidri apgaismotu sirdi vien nepietiek.