Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Trešajā posmā „Priekuļi loppet” uzvar Dumbris un Kalēja

Trešajā posmā „Priekuļi loppet” uzvar Dumbris un Kalēja
Trešā posma uzvarētāja un kopvērtējuma līdere sieviešu grupā Liene Kalēja. Foto: Mārtiņš Niklass

Trešdien Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē norisinājās distanču slēpošanas seriāla „Priekuļi loppet 2011” trešais posms. Vīriem labākais otro posmu pēc kārtas bija Kaspars Dumbris, bet dāmām Liene Kalēja. Abi ir arī saglabāja vadību kopvērtējumā pēc trim posmiem.

Trešajā posmā tika sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords – 113 un visu dalībnieku kopā noslēpotās distances rekords - 2488km. Vīriešiem labākais bija Kaspars Dumbris, kas noslēpoja 32km, uzrādot laiku 1:27:48. Otrajā vietā bija Jānis Zvaigznītis, kas noslēpoja tādu pašu distanci, tikai par 49 sekundēm lēnāk, bet trešo labāko rezultātu uzrādīja pirmā posma uzvarētājs Andris Kivlenieks, kura kontā arī 32km, bet minūte un 55 sekundes lēnāks laiks nekā Dumbrim. Interesanti, ka Kaspars taisni pēdējā 16. aplī uzrādīja ātrāko apļa (2km) laiku 05:09. Vienpadsmit dalībniekiem izdevās pieveikt - 30km distanci. Sievietēm labākā bija pirmā posma uzvarētāja Liene Kalēja, kas veica 24km, uzrādot laiku 1:24:04. un aiz sevis atstājot otrā posma uzvarētāju Ievu Cederštrēmu, kura tādu pāsu distanci veica par nepilnām piecām minūtēm lēnāk, bet vēl septiņas sekudnes lēnāka bija un trešo vietu izcīnīja Ilze Dumbre. Īpaši jāatzīmē stabilais un fenomenālais jaunākās meiteņu grupas S12 dalībnieces Noras Osītes (1999.g.dz.) sniegums, kas šajā posmā veica 22km (1:29:07), uzlabojot savu līdzšinējo personisko sniegumu par 2km, kas viņai dod 6. vietu absolūtā vērtējumā starp sieviešu grupām posmā.

„Priekuļi loppet 2011”, ko organizē „Cēsu Olimpiskais centrs" sadarbībā ar biedrību "Rollertour". Sacensības atbalsta Priekuļu novada pašvaldība, Sporta preču veikali “Sport 2000”, “Odlo” un sporta uztura bagātinātāji “Profil Sport”. „Priekuļi loppet” norisinās jau otro gadu. Sacensību mērķis - noslēpot pēc iespējas garāku distance dotajā kontrollaikā 1,5h x 4 posmos. Sacensības notiek brīvajā stilā un ar masu startu. Noslēdzošais 4. posms ir paredzēts 9.februārī.

Informāciju sagatavoja Mārtiņš Niklass


Sigita Bērziņa. Foto: Mareks Gaļinovskis
3

Kamaniņu braucēja Bērziņa noslēdz karjeru

LETA. Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, ceturtdien paziņoja Bērziņa.
Foto: Latvijas Kēlringa federācija.

Kērlingistes izcīna līdz šim augstāko panākumu pasaules čempionātā senioriem

Pasaules senioru kērlinga čempionātā, kas no 20. līdz 27. aprīlim norisinājās Estersundā, Zviedrijā, Latvijas sieviešu izlase izcīnīja līdz šim augstāko panākumu - piekto vietu, bet mūsu vīriešu komanda ierindojās 15. vietā.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.