Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Gedra un Bondare svin uzvaras Baltijas kausa 1. posmā kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gedra un Bondare svin uzvaras Baltijas kausa 1. posmā kalnu slēpošanā
Foto: Emīls Lukšo.

Pēc gada pārtraukuma Baltijas kauss kalnu slēpošanā ir atgriezies Lietuvas slēpošanas hallē “Snow Arena”, aizvadot 1. posmu. No 16. līdz 21. novembrim Baltijas valstu, Polijas, Īrijas un Baltkrievijas kalnu slēpotāji sacentās slaloma, superslaloma un paralēlā slaloma disciplīnās. Sezonas pirmās sacensības pieaugušo konkurencē izcils padevās Latvijas kalnu slēpotājiem Lienei Bondarei un Žakam Gedram.

Baltijas kausu atklāja junioru un elites grupu sportisti. Junioriem sezonas sākums bija īpaši izaicinošs, jo bija jāaizvada divas slaloma sacensības vienā dienā. Pirmās dienas sacensības bija tikai junioru (U21) sportistiem, kurās sieviešu konkurencē pārliecinošu sniegumu slalomā parādījā lietuviešu kalnu slēpotāja Gabija Šinkunaite, izcīnot uzvaru. Vīriešu konkurencē nepārspēts bija igaunis Hans Markus Danilas. Dienas turpinājumā junioriem pievienojās arī elites sportisti, kas, likumsakarīgi, uz pjedestāla kāpa visaugstāk. Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē labākie Latvijas izlases kalnu slēpotāji - Liene Bondare un Žaks Gedra.

Otrajā sacensību dienā, pēc divu kvalifikācijas braucienu aizvadīšanas, ātrākie tikās paralēlā slaloma trasēs. Sacenšoties plecu pie pleca, arī šeit pārāki bija Latvijas kalnu slēpotāji - Liene Bondare finālā uzvarēja Samantu Līcīti, savukārt Žaks Gedra finālā pārspēja lietuvieti Rokas Zaveckas.

Izmantotie resursi:
infoski.lv