Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Itālijas distanču slēpošanas līderi trenēsies kopā ar krieviem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Itālijas distanču slēpošanas līderi trenēsies kopā ar krieviem
F.Pellegrīno ar Mazo kristāla globusu sprintā. Foto:Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Kopējā preses relīzē Krievijas slēpošanas federācija un Itālijas Slēpošanas federācija ir paziņojusi par sadarbību gaidāmajā Olimpiskajā sezonā. Līdz ar to Itālijas abi labākie slēpotāji Federiko Pellegrīno un Frančesko Defabiāni pievienosies Markusa Krāmera trenētajai grupai.

Sprinta meistars Federiko Pellegrīno aizvadīja ļoti labu sezonu un norvēģu prombūtnē lielāko daļu no pasaules kausa posmiem otro reizi karjerā uzvarēja sezonas kopvērtējumā sprinta ieskaitē. 2017.gada pasaules čempionam un 2018.gada Olimpiskajam vicečempionam sprintā pievienosies arī pagājušās sezonas labākais itāļu slēpotājs distancē Frančesko Defabiāni. Ar abiem itāļiem strādās vācu treneris Markuss Krāmers, kurš trenē tādus pazīstamus krievu slēpotājus kā Sergeju Ustjugovu, Gļebu Retivihu, Jūliju Stupaku, Artjomu Maļcevu un Jevgēņiju Belovu.

Par šādu sadarbību ir apmierinātas abas puses, kuras cer, ka šādi spēs sarūpēt lielāku pretestību norvēģiem. Sagatavošanās periods, kas sāksies maijā, noritēs Eiropā, un Pellegrīno ar Defabiāni regulāri pa starpai atgriezīsies pie saviem Itālijas kolēģiem. „Ir aizraujoši iesaistīties jaunā projektā ar Krāmera grupu. Domāju, ka tas ir labākais attīstības veids pirms sezonas, kas var kļūt par svarīgāko manā karjerā,” izteicās Pellegrīno.

„Informācija, ka Pellegrīno un Defabiāni trenēsies ar mums vienā grupā, izsauc tikai pozitīvas emocijas. Ar šiem puišiem mums arī iepriekš ir bijuši kopīgi treniņi. Viņi ir lieliski slēpotāji. Kolosāli, ka tagad blakus trenēsies divi vadošie citas valsts slēpotāji – pasaules klases slēpotāji. Ar viņiem kopā būsim visās treniņnometnēs, taču, ja itāļi ir atnākuši uz mūsu komandu, tad viņiem būs jāievēro mūsu trenera noteikumi,” stāsta pagājušās kopvērtējuma trešais labākais sprinteris un bronzas medaļas ieguvējs komandu sprintā Gļebs Retivihs.

Izmantotie resursi: dagbladet.no un sport-express.ru.