Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Dramatiskā finišā Noels paliek bez uzvaras slalomā Madonnā di Kampiljo

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Dramatiskā finišā Noels paliek bez uzvaras slalomā Madonnā di Kampiljo
Klemens Noels krīt un paliek bez uzvaras. Foto: AFP.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas norisinājās Madonnā di Kampiljo (Itālija), vīriešiem slalomā neiztika bez drāmas, jo pārliecinošais līderis un pirmā šīs sezonas slaloma uzvarētājs Klemens Noels piedzīvoja kritienu otrajā braucienā trīs metrus pirms finiša, neizbraucot pēdējos vārtus un līdz ar to saņemot diskvalifikāciju.

Pirms desmit dienām Klemens Noels uzvarēja sezonas pirmajā slalomā Valdizērā (Francija) un bija ļoti tuvu tam, lai to atkārtotu Madonnā di Kampiljo. Francūzis bija vadībā pēc pirmā brauciena ar pussekundes pārsvaru un lieliski veica arī otro braucienu, noslēdzošajā kontrolatzīmē pārsvaram sasniedzot 0,91 sekundi. Tuvojoties finišam šķita, ka 24 gadus vecajam kalnu slēpotājam vēlreiz izdosies pārliecinoši uzvarēt, kā viņš to izdarīja Valdizērā, taču negaidīti kādus trīs metrus pirms finiša nokrita un pāršļūca pāri finiša līnijai, neizbraucot pēdējos vārtus. Tā varēja būt Noela apaļā desmitā uzvara.

Līdz ar to savu otro uzvaru karjerā PK posmos ieguva šī gada pasaules čempions Sebastians Foss Sulevogs no Norvēģijas. Tāpat kā Valdizēras milzu slalomā otro vietu vakar slalomā ieguva Aleksis Penturo, kas pagājušā sezonas kopvērtējuma uzvarētājam bija otrā godalga šajā sezonā. Starp citu Valdizēras slalomā Penturo pirmajā braucienā bija tikai 39. un uz otro braucienu nemaz nekvalificējās. Lielā Kristāla globusa ieguvējam tikai vienu sekundes simtdaļu piekāpās un otro reizi karjerā trijniekā tika zviedrs Kristofers Jakobsens, kurš pirms desmit dienām bija otrais aiz Noela. Līdz ar to pirmais trijnieks satilpa faktiski vienā sekundes desmitdaļā.

Šoreiz talantīgajam, bet nestabilajam Aleksim Vinaceram no Itālijas izdevās parādīt labus divus braucienus un iegūt 4.vietu. Ar 5.vietu otro reizi karjerā desmitniekā iekļuva pagājušā gada februārī Šamonī 2.vietu ieguvušais norvēģis Timons Haugans.

Pārsteidza 23 gadus vecais japānis Johejs Kojama, kurš ne tikai pirmo reizi karjerā iekļuva trīsdesmitniekā, bet izcīnīja 8.vietu. Pirmo reizi trīsdesmitniekā iekļuva arī 24 gadus vecais bulgārs Kamens Zlatkovs, kuram 19.vieta. Tikmēr otro reizi trīsdesmitnieku sasniedza un vēlreiz 15.vietā ierindojās spānis Hoakims Salariks.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms vīriešiem, Madonna di Kampiljo (Itālija), 68 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Sebastians Foss SulevogsNorvēģija1:34.59
2.Aleksis PenturoFrancija+0.10
3.Kristofers JakobsensZviedrija+0.11
4.Alekss VinacersItālija+0.26
5.Timons HaugansNorvēģija+0.85
6.Luks MeijārsŠveice+0.94

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice633
2.Matiass MaijersAustrija405
3.Aleksandrs KildeNorvēģija329
4.Aleksis PenturoFrancija314
5.Henriks KristofersensNorvēģija287
6.Vincents KrihmairsAustrija277

     [+] [-]

, 2021-12-24 13:49, pirms 3 gadiem
...tas bija sezonas bladāc top1!