Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kortīnā de Ampeco supergigantā Godžijai kritiens, uzvara citai mājiniecei

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kortīnā de Ampeco supergigantā Godžijai kritiens, uzvara citai mājiniecei
Elēna Kurtoni. Foto: AP.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas šodien noslēdzās pagājušā gada pasaules čempionāta mājvietā Kortīnā de Ampeco (Itālija), sievietēm pirmo vietu ieguva itāliete Elēna Kurtoni, izcīnot otro uzvaru karjerā, bet pirmo supergigantā. Vakardienas nobrauciena uzvarētāja Sofija Godžija krita trases vidusdaļā.

Tāpat kā vakar Pasaules kausa posmā Kortīnā de Ampeco uzvaru svinēja mājiniece, tikai šoreiz tā bija Elēna Kurtoni, Mainīgas sekmes turpināja demonstrēt “ātruma karaliene” Sofija Godžija, kurai uzvaras mijas ar izstāšanām vai tālām vietām. Deviņu sekunžu simtdaļu attālumā no savas pirmās uzvaras bija austriete Tamāra Tiplere.

Abas dienas sešiniekā iekļuva divas šveicietes. Mišele Gisina ar 3.vietu ieguva pirmo šīs sezonas godalgu ātrumdisciplīnā, jo iepriekšējās divas trešā vietas bija izcīnītas slalomā un milzu slalomā. Pasaules vicečempione Korine Sutere ieņēma piekto vietu. Starp abām šveicietēm ierindojās Federika Brinjone, kurai ar 4.vietu pietikās, lai izvirzītos vadībā disciplīnas kopvērtējumā. Starp citu, supergiganta kopvērtējumā pirmajā trijniekā ir tikai itālietes. Otro supergigantu pēc kārtas sešiniekā iekļuva milzu slaloma speciāliste Tessa Vorleja.

Ja pirms gada šeit pasaules čempionāts viņai bija veiksmīgs, tad to nevar teikt par Laras Gutas-Behrami šo nedēļas nogali Kortīnā, jo otro dienu pēc viņa atkal netika sešiniekā. Ja vakar šveiciete bija devītā, tad šodien pasaules čempione palika pat ārpus desmitnieka 13.vietā. Šodien pēc dažu startu pārtraukuma ātrumdisciplīnā nostartēja Pasaules kausa līdere Mikaēla Šifrina (ASV), ieņemot 16.vietu.

Daudzas dalībnieces – vairāk nekā viena trešdaļa jeb ap 40% - nefinišēja, viņu vidū esot arī vakardienas uzvarētājai Sofijai Godžijai, kurai tā jau bija otrā neveiksme pēdējos četros startos, tādējādi augstāk pār trešo vietu kopvērtējumā netiekot. Viņa pati saviem spēkiem gan tika līdz lejai, bet tomēr tika aizvesta pie ārsta. Jācer, ka Godžija varēs aizstāvēt savu titulu Pekinā un nenotiks kā pērn, kad pirms pasaules čempionātā viņa satraumējās, un līdz ar to sezonas svarīgākās sacensības gāja secen.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens sievietēm, Kortīna de Ampeco (Itālija), 57 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Elēna KurtoniItālija1:20.98
2.Tamāra TiplereAustrija+0.09
3.Mišele GisinaŠveice+0.24
4.Federika BrinjoneItālija+0.32
5.Korina SutereŠveice+0.44
6.Tessa VorlejaFrancija+0.54

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaela ŠifrinaASV981
2.Petra VlhovaSlovākija929
3.Sofija GodžijaItālija769
4.Federika BrinjoneItālija609
5.Sāra HektoraZviedrija582
6.Ramona ZībenhofereAustrija533

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm supergigantā pēc 6 no 9 sacensībām

V.SportisteValstsPunkti
1.Federika BrinjoneItālija377
2.Elēna KurtoniItālija348
3.Sofija GodžijaItālija332

     [+] [-]

, 2022-01-23 17:59, pirms 2 gadiem
Godžai pie viņas vecuma jāuzmanās no špagatu taisīšanas ... bet, max 3.vietu būtu iespējusi. Pārējais bez pārsteigumiem.

     [+] [-]

, 2022-01-23 18:32, pirms 2 gadiem
...nu, forša diena, lai būtu nobrauciens...Sofija ir bez bremzēm, cerams, ka uz olimpiādi viss būs ok ...