Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Beidzot Foicam šajā sezonā izdodas tikt pie uzvaras nobraucienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Beidzot Foicam šajā sezonā izdodas tikt pie uzvaras nobraucienā
Beats Foics. Foto: Olympics.com

Šodien Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā vīrieši otro reizi šajā nedēļas nogalē sacentās prestižajā un grūtajā Kicbīles nobraucienā. Beidzot pirmo vietu šajā sezonā izcīnīja pēdējo četru gadu šīs disciplīnas titula ieguvējs Beats Foics no Šveices.

Lielais vairums no piektdienas nobraucienā sešiniekā tikušajiem bija galvgalī arī šodien, taču pavisam citādākā izvietojumā, pirmajam trijniekam pilnībā izmainoties. Foics sezonas laikā pāris reizes bija trešais, Vengenas otrajā nobraucienā izcīnīja otro vietu, bet pie uzvaras tā arī nebija ticis. Pagājušā gadā šveicietis bija nepārspēts Kicbīlē abas dienas, bet šogad viņam vismaz otrajā dienā izdevās parādīt savu meistarību pilnībā un beidzot varēja svinēt uzvaru. Lielāko trases daļu šķita, ka viņam neizdosies uzvarēt, jo diezgan daudz priekšā atradās viņa tautietis Marko Odermats. Taču Pasaules kausa līderis tā arī netika pie pirmās uzvaras nobraucienā, jo pieļāva kļūdu un zaudēja daudz laika, kamēr Foics rādīja teicamu sniegumu.

Trijniekā pirmo reizi iekļuva austrietis Daniels Hemetsbergers, Bormio un Vengenā jau bija pavisam tuvu godalgai – ceturtajās vietās. Ja lielais vairums pamainīja savas vietas, salīdzot piektdienu un svētdienu, tad Matiass Maijers abas dienas bija nemainīgi ceturtais, turklāt abas reizes austrietim līdz godalgai pietrūkstot identiskai atstarpei – nieka četrām sekundes simtdaļām. Savu uzdevumu piektdien izpildījis, otro gadu pēc kārtas Kicbīlē tiekot trijniekā, francūzis Johans Klarē šodien ieņēma 5.vietu. Savukārt Aleksandrs Kilde, kurš piektdien pirmo reizi uzvarēja “Streif” trasē, šodien noslēdza sešinieku. Tādējādi norvēģis faktiski atkārtoja pagājušās nedēļas Vengenas scenāriju - 1. un 7.vieta nobraucienos. Tikmēr piektdienas pārsteiguma autors un trešās vietas ieguvējs Bless Giezendannērs (Francija), kurš šodien startēja ar krietni agrāku numuru, palika 29.vietā.

Neskatoties uz 6.vietu šodien, Kilde saglabā līderpozīcijas nobraucienā, bet vairs tikai astoņu punktu attālumā ir Foics, kuram līdz ar to parādās labas iespējas tikt pie šīs disciplīnas sezonas kopvērtējuma titula piekto gadu pēc kārtas. Arī Maijers ar Odermatu var iejaukties šajā duelī, jo arī iekrājuši virs 400 punktiem un tikai pāris desmitus atpaliek no pirmajiem diviem. Šosezon palikuši vēl divi nobraucieni.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens vīriešiem, Kicbīle (Austrija), 50 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Beats FoicsŠveice1:56.68
2.Marko OdermatsŠveice+0.21
3.Daniels HemetsbergersAustrija+0.94
4.Matiass MaijersAustrija+0.98
5..Johans KlarēFrancija+1.17
6.Aleksandrs KildeNorvēģija+1.23

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice1200
2.Aleksandrs KildeNorvēģija825
3.Matiass MaijersAustrija692
4.Beats FoicsŠveice579
5.Vincents KrihmairsAustrija564
6.Dominiks ParisItālija446

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem nobraucienā pēc 7 no 10 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksandrs KildeNorvēģija445
2.Beats FoicsŠveice437
3.Matiass MaijersAustrija402
4.Marko OdermatsŠveice401
5.Dominiks ParisItālija356

     [+] [-]

, 2022-01-23 21:17, pirms 2 gadiem
Visi aiz pirmā 10, pagrūda laiku gludajā daļā. Kilde 3x pēc kārtas ar 11.starta Nr. Būs atkal mākonis atstājis sarmu. Innerfhofers teica, ka materiāls nebija īstais. Odermats un Klarē ar reālām kļūdām, varēja būt 1.un2.; Foics ideāls.

     [+] [-]

, 2022-01-23 23:34, pirms 2 gadiem
Vismaz nav vairs Bīts Feucs Autors labojies

     [+] [-]

, 2022-01-24 09:35, pirms 2 gadiem
..bija labā sacīkste...aizraujoša!