Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kalnu slēpotājs Gedra uzvar mazo nāciju kausā Itālijā, Zvejnieks izlaiž labu iespēju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kalnu slēpotājs Gedra uzvar mazo nāciju kausā Itālijā, Zvejnieks izlaiž labu iespēju
Žaks Gedra. Foto: Emīls Lukšo/Ski.lv

Pirms dažām dienām Itālijā notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā slalomā ar 19.vietu Žakam Gedram pietika, lai uzvarētu mazo nāciju kausā, bet Miks Zvejnieks palaida garām iespēju nopelnīt zem 30 FIS punktiem.

Pagājušās nedēļas nogalē Itālijas kalnu kūrortā Kronplacā norisinājās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības slalomā, kas vienlaikus bija arī Albānijas čempionāts un mazo kalnu slēpošanas nāciju kauss. Pirmajā dienā slalomā Miks Zvejnieks, kaut arī pēc ranga nebija starp labākajiem divdesmit, pirmajā braucienā uzrādīja 4.laiku, bet pēc otrā brauciena pakāpās uz 3.vietu. Taču prieki par godalgotās vietas izcīnīšanu izpalika, jo izrādījās, ka mārupietis nav izbraucis pareizi vienus no vārtiem, kā rezultātā beigās saņēma diskvalifikāciju.

Sāpīgākais nav godalgotās vietas neizcīnīšana, bet gan vērtīgu punktu neiegūšana. Mikam bija labas iespējas nopelnīt ar uzrādīto laiku un trešo vietu (+0,61 sek.) ap 28 FIS punktiem (tā kā Miks finišēja pēc vārtu neizbraukšanas jeb mieta paņemšanas starp kājām, tad viņa laiks tika nofiksēts – aut. piez.), pēc 22 mēnešu pārtraukuma tiekot zem 30 FIS punktiem un vēl vairāk nostiprinoties līderpozīcijās Latvijas kalnu slēpotāju vidū vīriešu konkurencē cīņā par olimpisko ceļazīmi.

Bez Mika Zvejnieka startēja arī Žaks Gedra, kuram 19.vieta (+2,63 sek.) 53 finišējušo kalnu slēpotāju vidū. Protams, mērķis bija iegūt zem 40 FIS punktiem, taču nopelnītie 43,97 FIS punkti pagaidām niecīgu devumu dos viņa reitinga uzlabošanā. Jāņem vērā, ka pēc ranga Gedra bija piecdesmitnieka beigās, tāpēc iekļūšana divdesmitniekā vērtējama kā panākums. Tā kā Žakam priekšā bija Francijas, Vācijas, Andoras, Itālijas, Polijas, Japānas, Austrijas, Norvēģijas, Čehijas, Šveices, kā arī Islandes pārstāvji, tad mūsu kalnu slēpotājs ieguva pirmo vietu mazo kalnu slēpošanas nāciju kausā. Otrajā dienā slalomā abi mūsu vadošie slalomisti palika bez rezultāta.

Elvim Opmanim ātrumdisciplīnās FIS sacensībās Šveicē sanāca sasniegt finišu vienreiz, ieņemot 35.vietu un nopelnot 87 FIS punktus. Elvim joprojām vajadzīgi starti tuvu 50 FIS punktiem vai pat zem tiem nobraucienā.

     [+] [-]

, 2021-12-22 10:57, pirms 3 gadiem
pietikās...