Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Īsā nobrauciena trasē Godžija tomēr apliecina savu statusu, Guta tālā vietā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Īsā nobrauciena trasē Godžija tomēr apliecina savu statusu, Guta tālā vietā
Sofija Godžija. Foto:AP.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas sākās pagājušā gada pasaules čempionāta mājvietā Kortīnā de Ampeco (Itālija), vējainos apstākļos sievietēm nobraucienā īsā trasē pirmo vietu izcīnīja šīs disciplīnas līdere un olimpiskā čempione Sofija Godžija (Itālija), neskatoties uz kļūdiņām.

Pagājušajā nobraucienā Austrijā sezonas abas vadošās šīs disciplīnas pārstāves Sofija Godžija un Brīzija Džonsone nebija rezultātu protokolā. Itāliete krita, bet amerikāniete nepiedalījās. Arī šodien Džonsoni nevarēja redzēt uz starta līnijas, bet Godžija pēc neveiksmīgās pagājušās nedēļas nogales Austrijā reabilitējās savas publikas priekšā un izcīnīja sezonas ceturto uzvaru, bet karjerā jau sešpadsmito.

Stabilu sniegumu turpina rādīt Ramona Zībenhofere, otro posmu pēc kārtas iekļūstot trijniekā un izcīnot 2.vietu. Austriete bija ceturtā Valdizērā decembra vidū. Tikmēr pēc gada pārtraukuma trijniekā atgriezās olimpiskā čempione supergigantā Estere Ledeka no Čehijas. Pirms nedēļas nobraucienā uzvaru izcīnījusī šveiciete Lara Guta-Behrami palika 9.vietā un atkal ierindojās tieši priekšā vācietei Kirai Vaidlei, kura pirms nedēļas ieguva otro vietu.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens sievietēm, Kortīna de Ampeco (Itālija), 51 dalībniece

V.SportisteValstsRezultāts
1.Sofija GodžijaItālija1:06.98
2.Ramona ZībenhofereAustrija+0.20
3.Estere LedekaČehija+0.26
4.Korina SutereŠveice+0.33
5.Mirjama PuhnereAustrija+0.37
6.Mišele GisinaŠveice+0.44

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaela ŠifrinaASV966
2.Petra VlhovaSlovākija929
3.Sofija GodžijaItālija769
4.Sāra HektoraZviedrija582
5.Federika BrinjoneItālija559
6.Ramona ZībenhofereAustrija517

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm nobraucienā pēc 5 no 9 sacensībām

V.SportisteValstsPunkti
1.Sofija GodžijaItālija300
2.Ramona ZībenhofereAustrija264
3.Brīzija DžonsoneASV240

     [+] [-]

, 2022-01-22 19:18, pirms 2 gadiem
kaut arī itāļi, tāpat kā austrieši faktiski pēc tautības ir tirolieši, nu runa par kalnu slēpotājiem, tad šoreiz Austrijas tirolieši bija gudrāki par itāļu tiroliešiem...jo vīriem dēļ sniegputeņa, ko prognozēja, viņi pārcēla otru nobraucienu uz svētdienu un slalomu uz šodienu, kamēr itāļi nolohojās un nesamainīja vietām dāmu nobraucienu ar SG...būtu labi, ja šodien būtu noticis SG dēļ trases noīsināšanas un rīt jau nobrauciens...
Šodien tā bija parodija dāmām...

     [+] [-]

, 2022-01-22 21:50, pirms 2 gadiem
Ne parodija, bet karikatūra, tāds sūdīgs SG DH vietā.
No tā starta augšā līdz klintij gluži plakans, tālāk jau aizvējš un jādzēšas pirms līkuma. No drošības viedokļa nekā tāda. Tiesa gan, brāzmas var ietekmēt rezultātu. Liekas, ka Lara trases vidū trāpīja nopietni, vēl viena, otra cieta.

Bet rīt var laist DH pa jaunu un šo pārdēvēt par SG