Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Grānerūdam vēsturiska uzvara PK posmā tramplīnlēkšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Grānerūdam vēsturiska uzvara PK posmā tramplīnlēkšanā
H.E.Grānerūds. Foto: Maxim Shemetov/Reuters

Šodien Krievijas pilsētā Ņižnijtagilā Pasaules kausa pirmajā posmā tramplīnlēkšanā ar slēpēm no lielā tramplīna otrajā sacensību dienā vēsturisku uzvaru svinēja Halvors Egners Grānerūds, kurš kļuva par pirmo norvēģi vīriešu konkurencē, kurš izcīnījis Pasaules kausa posmos vairāk par 11 uzvarām.

Grānerūds pērn vienā sezonā nopelnīja visas savas karjeras līdzšinējās 11 uzvaras, panākot Roaru Ljekelseju. Pagājušā gada Pasaules kausa ieguvējs ar šodienas 12.pākumu kļuva par uzvarām bagātāko norvēģi tramplīnlēkšanā vīriešu konkurencē, jo sievietēm 30 reizes nepārspēta ir bijusi Mārena Lundī.

Tāpat kā vakar arī šodien Grānerūds bija vadībā pēc pirmā mēģinājuma, kur bija aizlēcis 134,5m un atradās par 5,5 punktiem priekšā austrietim Janam Herlam. Lai arī norvēģis otrajā lēcienā sliktos laika apstākļos nebija starp labākajiem sešiem distances ziņā (122m), tomēr atšķirībā no sestdienas spēja noturēt līderpozīcijas, jo starp pašiem labākajiem nebija arī viņa tuvākie konkurenti.

Kopā ar Grānerūdu abas dienas uz goda pjedestāla kāpa arī vakardienas uzvarētājs Karls Gaigers. Vācietis šodien lēca 126m un 122,5m tālu un ieņēma otro vietu. Pēc 11 mēnešu pārtraukuma Pasaules kausa posmos trijniekā atgriezās šī gada pasaules čempions Štefans Krafts, kurš pēc pirmā mēģinājuma bija tikai 14.vietā, bet ar dalītu tālāko lēcienu (127m) ar vācieti Leihi otrajā mēģinājumā austrietis pakāpās līdz trešajai vietai, līdz ar to aiz pjedestāla atstājot un par 1,3 punktiem apsteidzot 21 gadu veco slovēni Timi Zajcu, kurš pēdējo reizi trijniekā bija 2020.gada martā. Trīs slovēņi bija astotniekā, bet neviens trijniekā.

Vicelīderis pēc pirmā mēģinājuma Herls beigās atkrita uz 24.vietu. Pirmās dienas piektās vietas ieguvējs, olimpiskais čempions Kamils Stohs pirmajā mēģinājumā uzrādīja vien 33.rezultātu (112m) un uz otro mēģinājumu netika. Nesekmīga diena šodien bija japāņiem. Vakar otro vietu izcīnījušais Rjoji Kobajaši tika diskvalificēts par tērpa noteikumu pārkāpumu un pamatsacensībās līdz ar to netika, bet līdz šim labāko panākumu (4.vieta) guvušais Naoki Nakamura šodien jau bija ierastajās pozīcijās – 19.vietā.

Pasaules kausa posms tramplīnlēkšanā ar slēpēm, vīrieši, lielais tramplīns (HS134), Ņižnijtagila (Krievija), 50 dalībnieki

V.SportistsValstsPunkti
1.Halvors Egners GrānerūdsNorvēģija235.3
2.Karls GaigersVācija226.5
3.Štefans KraftsAustrija223.8
4.Timi ZajcsSlovēnija222.5
5.Cene PrevcsSlovēnija221.2
6.Kilians PeiersŠveice220.6