Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

LK pirmajā posmā noskaidroti labākie FIS sacensībās slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LK pirmajā posmā noskaidroti labākie FIS sacensībās slalomā
Tīna Namsone. Foto: Emīls Lukšo/ski.lv

Pagājušajā nedēļā tika aizvadīts Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, kas bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem U21 grupā un pieaugušajiem, kuri sacentās slalomā.

Pēc Baltijas kausa 3.posma, kas nupat tika aizvadīts Igaunijā, beidzot arī iesākās Latvijas kauss kalnu slēpošanā. Pirmajā posmā pirmajās divās dienās tika rīkotas FIS ENL (Entry league) līmeņa sacensības slalomā. Pirmajā dienā U21 grupas kalnu slēpotāji slalomā sacentās divas reizes, bet otrajā dienā junioriem pievienojās arī pieaugušie, vēlreiz aizvadot divus startus.

Juniorēm deviņu dalībnieču konkurencē abas reizes pārliecinošas uzvaras izcīnīja Tīna Namsone. Pirmajā startā otrā bija Diāna Daukšte, kura otrajā startā nefinišēja otrajā braucienā. Pirmajā startā ieguvusi trešo vietu, otrajā startā slalomā otrā bija Paula Vītuma, kura, iespējams, būtu arī pārspējusi nefinišējušo Daukšti, jo Diāna pēc pirmās trases bija aiz Paulas. Otrajā startā trijnieku noslēdza Beatrise Jekševica. Trijniekā noteikti varēja ielauzties Patrīcija Ansonska, bet viņai abos startos neveiksmes otrajos braucienos, piedzīvojot diskvalifikāciju un izstāšanos.

Puišiem bija lielāka konkurence, 12 dalībnieku vidū esot arī pa vienam igaunim un lietuvietim. Puišiem uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji pamainījās. Pirmajā startā uzvarēja Aksels Bergmanis, aiz sevis atstājot olimpiešu Kristapa un Mika Zvejnieka jaunāko brāli Jurģi un igauni Ako Raidu, kurš ieguva negaidītu pirmo vietu otrajās sacensībās, jo jau pirmajā trasē nefinišēja Bergmanis, bet otrajā braucienā kļūdu pieļāva un daudz laika zaudēja Zvejnieks, kurš pēc pirmā brauciena atradās otrajā vietā. Trešā vieta sanāca Robertam Kupčam. Abos startos uz Top3 pretendēja Aksels Bergmanis, bet viņš abas reizes nefinišēja otrajā braucienā.

Otrajā dienā piebiedrojās pieaugušie, kas sieviešu konkurenci neietekmēja, jo sacentās tās pašas juniores. Atkal abas reizes FIS ENL slalomā pirmā bija Tīna Namsone, bet trešā – Diāna Daukšte. Kas neizdevās pirmajā dienā, Patrīcijai Ansonskai sanāca otrajā, proti, sasniedza finišu un ieguva divas otrās vietas. Vīriešiem pirmajā startā uzvarēja Dāvis Zvejnieks, bet otrajā – Žaks Gedra, kurš pirmajā startā nefinišēja pirmajā braucienā. Dāvim līdz ar to otrā vieta, taču tā nāca sīvā cīņā ar Georgu Daukuli. Pirmajā startā otro vietu ieguva un savus labākos punktus nopelnīja Roberts Kupčs.