Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kristofersens pārsteidz ar uzvaru milzu slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kristofersens pārsteidz ar uzvaru milzu slalomā
Henriks Kristofersens. Foto: REUTERS/Alessandro Garofolo.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Alta Badia (Itālija), vīriešiem milzu slalomā ar uzvaru pārsteidza norvēģis Henriks Kristofersens, bet iepriekšējo divu milzu slalomu uzvarētājs Marko Odermats no Šveices ieņēma otro vietu.

Henrika Kristofersena uzvara milzu slalomā pats par sevi nav nekas pārsteidzošs, jo viņš kā nekā ir pašreizējais olimpiskais vicečempions un 2019.gada pasaules čempions šajā disciplīnā. Pārsteigums ir tajā, ka norvēģis pēc pirmā brauciena atradās 7.vietā, no trijnieka atpaliekot 0,4 sekundes, kā arī nebija uzvarējis milzu slalomā divus gadus. Un tieši pēdējā uzvara šajā disciplīnā tika iegūta turpat Alta Badia 2019.gada decembrī.

Sezonas pirmo divu milzu slalomu uzvarētājs Marko Odermats tā arī palika otrajā vietā. Otro reizi pēc kārtas faktiski nedēļas laikā ar trešo vietu izcēlās austrietis Manuels Fellers. Savā 12. startā PK posmos trešo reizi trīsdesmitnieku sasniedza un pirmo reizi desmitniekā iekļuva Patriks Foirštains, kurš ar ātrāko laiku otrajā braucienā veica milzīgāko kāpumu no 27. uz 4.vietu.

Joprojām pagājušās sezonas lielisko formu nespēj atgūt Matjē Fevrs, kurš bija līderis pēc pirmā braucienā divas sekundes simtdaļas priekšā Odermatam, bet beigās ar vienu no sliktākajiem rezultātiem otrajā braucienā atkrita uz 16.vietu – tieši aiz komandas biedra un pagājušā gada Alta Badias milzu slaloma uzvarētāja Alekša Penturo, kuram vismaz viena godalga (otrā vieta) ir, bet kopumā pasaules kausa ieguvējam par veiksmīgu šo sezonu nenosauksi. Tikmēr pasaules čempionam Fevram Valdizērā iegūtā 8.vieta ir sezonas labākais panākums.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, milzu slaloms vīriešiem, Alta Badia (Itālija), 56 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Henriks KristofersensNorvēģija2:25.04
2.Marko OdermatsŠveice+0.31
3.Manuels FellersAustrija+0.37
4.Patriks FoirštainsAustrija+0.58
5.Luka DealiprandiniItālija+0.69
6.Rivers RadamussASV+0.73

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice533
2.Matiass MaijersAustrija405
3.Aleksandrs KildeNorvēģija329
4.Vincents KrihmairsAustrija277
5.Beats FoicsŠveice255
6.Henriks KristofersensNorvēģija237

     [+] [-]

, 2021-12-20 17:40, pirms 3 gadiem
sen bij laiks...man šķiet Henrikam pasliktinājās rezultāti pēdējos divos gados, jo Hiršers bija beidzis karjeru un tas nedeva norvēģim motivāciju..