Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Tallinā mūsu jauktajiem pāriem pa vienai uzvarai, nepārspēti paliek vienīgi čehi

Linda Mangale
Linda Mangale

Tallinā mūsu jauktajiem pāriem pa vienai uzvarai, nepārspēti paliek vienīgi čehi
Zuzanna Paulova/Tomašs Pauls (Čehija)
Foto: Curling Tallinn

Šodien, 19.septembrī ar aizraujošu fināla spēli noslēdzās sestais “WCT Tallinn Mixed Doubles International” turnīrs, kurā ekstra endā titulu izcīnīja Zuzanna Paulova/Tomašs Pauls (Čehija), ar 7:5 pārspējot Amosu Mosaneru/Stefāniju Konstantini (Itālija).

Sacensībās kopumā startēja 18 komandas no Igaunijas, Norvēģijas, Čehijas, Slovākijas, Šveices, Itālijas, Vācijas, Zviedrijas, Somijas, Ungārijas, Spānijas un Kanādas, kā arī mūsu olimpiskā izlase Daina Barone/Arnis Veidemanis un Sporta kluba “OB” komanda Dace Regža/Ansis Regža. Šoreiz abas komandas tika pie vienas uzvaras piecās pamatturnīra spēlēs, esot pārākas par divām komandām no Ungārijas.

Arņa Veidemaņa komentārs pēc aizvadītā turnīra:
“Bilance neraksturo noķertās sajūtas un ticību saviem spēkiem. Viena ļoti vāja spēle pret spāņiem un vājš sākums pret Kanādu. Tomēr bija arī trīs ļoti pieklājīgas spēles pret Somiju, Čehiju, Ungāriju.
Ja pret Somiem nenosargājām uzvaru pēdējā endā ar “hammeru”, tad pret čehiem un ungāriem dominējām visas spēles garumā.”

Tieši čehi, pret kuriem mūsu olimpiskā izlase dominēja, bet beigās pārtērēja savu domāšanas laiku, tādējādi piedzīvojot zaudējumu, bija tie, kas automātiski iekļuva pusfinālā. Tajā viņiem pretim stājās Kristina Skasliena/Magnuss Nedregotens (Norvēģija). Spēle noslēdzās ekstra endā, kur ar pēdējo akmeni Paulova/Pauls izcīnīja uzvaru 9:8.

Otrā pusfinālā tikās divas līdz tam brīdim nezaudējušas komandas – Lisa Šolla/Klaudiuss Haršs (Vācija) un Mosaners/Konstantini. Itāļi spēles otrajā daļā jau bija pazaudējuši sākumā iekrāto pārsvaru, tomēr astotajā endā gūtie divi punkti ļāva izraut uzvaru ar 7:6.

Finālā norisinājās spraiga cīņa, kurā par galveno spēles varoni kļuva Paulova. Izšķirošajos brīžos viņa veica perfektus metienu, kas spēles otrajā daļā ļāva čehiem izlīdzināt spēli un pat pēc septītā enda pirmo reizi spēlē nonākt vadībā ar 5:4. Mosaners/Konstantini astotajā endā tik vien kā spēja izlīdzināt rezultātu 5:5, panākot ekstra endu. Tajā itāļu pēdējais akmens nedaudz par daudz atvēra sargus, kas Paulovai, veicot teicamu “take out” metienu starp šiem sargiem, ļāva izsist pretinieku punktos esošo akmeni un svinēt uzvaru spēlē 7:5. Tā jau bija septītā uzvara septiņās spēlēs, ar perfekto bilanci izcīnot “WCT Tallinn Mixed Doubles International 2021” titulu.

Salīdzinājumā ar finālu, spēle par 3.vietu noslēdzās jau pēc sešiem endiem. Vāciešu daudzās kļūdas viņiem nekādi neļāva ieķerties spēlē, atzīstot Skaslienas/Nedregotena pārākumu ar 8:1.

Izšķirošo spēļu rezultāti:

9:8 Paulova/Pauls – Skasliena/Nedregotens /pusfināls/
7:6 Mosaners/Konstantini – Šolla/Haršs /pusfināls/
7:5 Paulova/Pauls – Mosaners/Konstantini /fināls/
8:1 Skasliena/Nedregotens – Šolla/Haršs /spēle par 3.vietu/

SK OB/D.Regža-A.Regža spēļu rezultāti:

2:9 – M.Kaldve/H.Lills (Igaunija)
3:13 – Dž.Perē/M.Rioss (Šveice)
4:6 – D.Gaspari/Dž.Retornazs (Itālija)
9:7 – V.Kalocsai/O.Kalocsai (Ungārija)
2:8 – L.Šolla/K.Haršs (Vācija)

JKK/D.Barone-A.Veidemanis spēļu rezultāti:

4:5 – O.Kauste/A.Kauste (Somija)
1:6 – O.Otaegi/M.Unanue (Spānija)
7:11 – K.Grandija/A.Magans (Kanāda)
0:1 – Z.Paulova/T.Pauls (Čehija) /mūsējiem beidzās domāšanas laiks/
5:3 – I.Šekeresa/G.Nagi (Ungārija)

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
SK OB – Sporta Klubs “OB”

Visu spēļu rezultāti: https://worldcurlingtour.org/md/eve...
Atkārtojumi: https://www.youtube.com/user/curlin...