Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Latvijas kērlingistes Eiropas meistarsacīkstes iesāk ar divām uzvarām

Latvijas kērlingistes Eiropas meistarsacīkstes iesāk ar divām uzvarām
Foto: Latvijas Kērlinga asociācija

LETA. Latvijas kērlingistes ar uzvaru pār Ungāriju un Beļģiju sestdien Pertā uzsāka Eiropas čempionātu B divīzijā.

Latvijas izlase ar skipu Evelīnu Baroni, kā arī Rēziju Ieviņu, Veroniku Apsi, Mariju Seļiverstovu un Letīciju Ieviņu sastāvā uzvarēja ar 7:5.

Uz vienu Ungārijas gūto punktu pirmajā endā latvietes atbildēja ar vienu punktu nākamajos divos endos un diviem punktiem - ceturtajā endā, panākot 4:1.

Nākamajos divos endos pretinieces atbildēja ar vienu gūtu punktu, bet septītajā endā latvietes guva divus punktus, atjaunojot divu punktu pārsvaru (6:3). Lai arī ungārietes nākamajos divos endos guva pa punktam, Latvijas izlase ar punktu pēdējā endā nodrošināja uzvaru.

Otrajā dienas spēlē Latvija ar 12:2 pieveica Beļģiju.

Pirmos divus punktus gan guva beļģietes, taču Latvijas komanda nākamajos divos endos guva pa vienam punktam, bet ceturtajā - divus, panākot vadību ar 4:2. Nākamajos divos endos vēlreiz tika gūts pa vienam punktam, septītajā pievienojot divus punktus un izvirzoties vadībā ar 8:2.

Astotajā endā latvietes guva vēl četrus punktus, un pretinieces vienojās cīņu beigt pirms divu pēdējo endu izspēles.

Svētdien latvietes tiksies ar Angliju, pirmdien - ar Slovēniju un Slovākiju, otrdien - ar Poliju, trešdien - ar Austriju un Somiju, bet ceturtdien - ar Lietuvu.

Iepriekšējā gadā latvietes startēja A divīzijā, deviņās spēlēs pie uzvarām netiekot.

Jau ziņots, ka sestdien pirmo cīņu aizvadīja arī Latvijas vīriešu valstsvienība, ar 8:6 uzvarot Beļģiju.


Foto: Latvijas Kēlringa federācija.

Kērlingistes izcīna līdz šim augstāko panākumu pasaules čempionātā senioriem

Pasaules senioru kērlinga čempionātā, kas no 20. līdz 27. aprīlim norisinājās Estersundā, Zviedrijā, Latvijas sieviešu izlase izcīnīja līdz šim augstāko panākumu - piekto vietu, bet mūsu vīriešu komanda ierindojās 15. vietā.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).