Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Bērziņš cīnīsies par finālu 1500m, Krūzbergs par pusfinālu 500m

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bērziņš cīnīsies par finālu 1500m, Krūzbergs par pusfinālu 500m
Reinis Bērziņš. Foto: Roberto Sieghels.

Šodien Ungārijas pilsētā Debrecenā sākās Pasaules kausa trešais posms šorttrekā, kurā piedalījās trīs Latvijas pārstāvji. Par veiksmīgu iesākumu parūpējās abi mūsu līderi, Reinim Bērziņam iekļūstot pusfinālā 500m, bet Roberts Krūzbergs kvalificējoties ceturtdaļfinālam 500m.

Pēc diviem Āzijā notikušajiem posmiem Ķīnā un Japānā pasaules kauss šorttrekā pārcēlās uz Eiropu, šajā nedēļas nogalē sacensībām noritot Ungārijā. No plānotajiem četriem Latvijas pārstāvjiem startēja trīs, jo tomēr uz starta neizgāja jelgavnieks Endijs Vīgants.

Trešais posms sākas ar 1500m distanci, kur 80 dalībnieku konkurencē (sadalīti 14 slidojumos pa 5 vai pa 6 katrā) pirmo kārtu pārvarēja un 42 labāko ceturtdaļfinālistu vidū iekļuva abi latvieši - Reinis Bērziņš un Roberts Krūzbergs. Jelgavnieks Bērziņš startēja pirmajā no septiņiem slidojumiem, finišēdams 4.vietā sešu šorttrekistu vidū, bet tika tālāk pusfinālā (21 dalībnieks), jo viņam patraucēja kanādietis, kurš saņēma sodu. Tikmēr Krūzbergs, startējot ceturtajā slidojumā, patraucēja konkurentam no ASV un saņēma sodu, tiekot ierindotam kā pēdējam sestajam un šo distanci pasaules kausa posmā pabeidzot 40.vietā.

500m sacensības uzsāka 82 dalībnieki, kas bija sadalīti 17 slidojumos, otrajā kārtā tiekot 40 – pirmajiem diviem katrā slidojumā un sešiem labākajiem pēc laika no trešo vietu ieguvējiem. Arī šajā distancē pirmo kārtu pārvarēja gan Bērziņš, gan Krūzbergs, Reinim esot trešajam un tiekot tālāk pēc laika, bet Robertam savā slidojumā finišējot otrajam un kvalificējoties automātiski. Otro kārtu pārvarēt izdevās un ceturtdaļfināla divdesmitniekā pēc uzrādītā laika iekļuva Krūzbergs, kurš savā slidojumā finišēja trešais. Bērziņš finišēja ceturtais un rīt cīnīsies par 26.-30.vietu.

Tikmēr Anna Jansone, kura nepiedalījās pirmajos divos posmos, savā debijā šīs sezonas Pasaules kausā abās distancēs sacensības pabeidza pirmajā kārtā, ieņemot piekto vietu savos slidojumos. 1500m ventspilniece kopējā ieskaitē bija 53.vietā 65 dalībnieču vidū, bet 500m - 54. no 62 dalībniecēm.