Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas kērlingisti startēs turnīros Tallinā un Prāgā

Linda Mangale
Linda Mangale

Latvijas kērlingisti startēs turnīros Tallinā un Prāgā
Olimpiskā sieviešu izlase
No kreisās: Ieva Rudzīte, Tīna Siliņa, Ieva Krusta
Foto: Linda Mangale

Tallinā, Igaunijā šajā nedēļas nogalē 16. – 19.septembrī tiks aizvadīts “WCT Tallinn Mixed Doubles International” jaukto pāru turnīrs, piedaloties mūsu olimpiskajai izlasei Dainai Baronei/Arnim Veidemanim un Sporta kluba “OB” komandai Dacei Regžai/Ansim Regžam. Savukārt Čehijā, Prāgā no 17. līdz 19.septembrim “Kolibris Cup 2021” cīnīsies Latvijas olimpiskā sieviešu izlase, kuru pārstāv Jelgavas kērlinga kluba komanda ar Santu Blumbergu-Bērziņu skipa pozīcijā.

“WCT Tallinn Mixed Doubles International 2021” kopumā piedalīsies 18 komandas no tādām valstīm kā Latvija, Igaunija, Norvēģija, Čehija, Slovākija, Šveice, Itālija, Vācija, Zviedrija, Somija, Ungārija, Spānija un Kanāda.

Komandas, sadalītas trijās grupās, aizvadīs apļa turnīra kārtu. Pēc tās labākās turpinās cīņu ceturtdaļfinālā un par “WCT Tallinn Mixed Doubles International 2021” titulu. Mūsu komandas pamatturnīrā sacentīsies ar vairākiem spēcīgiem pāriem.

Regžai/Regžam otrajā spēlē būs jāspēlē pret Phjončanas olimpisko spēļu vicečempioniem Dženiju Perē/Martinu Riosu no Šveices, bet sacensību pirmo spēli viņi aizvadīs pret spēcīgo mājinieku duetu Mariju Kaldvi (bijušo Tūrmani)/Hariju Lillu.

Savukārt Barones/Veidemaņa, kuri gatavojas startam olimpisko spēļu pirms-kvalifikācijas turnīram Erzurumā, Turcijā 5.-8.oktobris, grupā par spēcīgākajiem jāuzskata Čehijas pāris – Zuzanna Paulova/Tomašs Pauls, kuri šī gada sākumā Skotijā notiekošajā pasaules čempionātā izcīnīja 7.vietu. Spānijas, Somijas un Ungārijas pāri ir vienlīdz spēcīgi, tādējādi veidojot sīvu konkurenci par iekļūšanu play-off kārtā.

Arī olimpiskā sieviešu izlase intensīvi gatavojas olimpisko spēļu pirms-kvalifikācijas turnīram, kas no 10. līdz 15.oktobrim norisināsies Turcijas pilsētā Erzurumā. Līdz šim izlase aizvadījusi jau trīs turnīrus ar mainīgām sekmēm, izcīnot 1., 4. un 6.vietu.

“Kolibris Cup 2021”, kas norisināsies jau 21. reizi, piedalīsies 20 gan sieviešu, gan vīriešu komandas. Vairākumu dalībnieku veido pašmāju komandas, tomēr to vidū ir arī pa vienai no Somijas, Polijas, Latvijas, Slovākijas un Slovēnijas.

Turnīrs tiks aizvadīts pēc “Triple knockout” sistēmas. Ja komanda zaudē trīs spēles, tad tās dalība cīņā par titulu ir beigusies. Pirmais pretinieks tiek izlozēts, bet nākamais būs atkarīgs no pirmās spēles rezultāta.

Mūsu komanda sacensības uzsāks 17.septembrī plkst. 12:00 pēc Latvijas laika, spēlējot pret Juraja Gallo vīriešu komandu no Slovākijas.

SK OB/D.Regža-A.Regža spēļu grafiks:

16.09. 20:00 – M.Kaldve/H.Lills (Igaunija)
17.09. 12:25 – Dž.Perē/M.Rioss (Šveice)
17.09. 18:50 – D.Gaspari/Dž.Retornazs (Itālija)
18.09. 10:00 – V.Kalocsai/O.Kalocsai (Ungārija)
18.09. 16:50 – L.Šolla/K.Haršs (Vācija)

JKK/D.Barone-A.Veidemanis spēļu grafiks:

17.09. 10:00 – O.Kauste/A.Kauste (Somija)
17.09. 16:50 – O.Otaegi/M.Unanue (Spānija)
18.09. 08:00 – K.Grandija/A.Magans (Kanāda)
18.09. 14:25 – Z.Paulova/T.Pauls (Čehija)
18.09. 21:15 – I.Šekeresa/G.Nagi (Ungārija)

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
SK OB – Sporta Klubs “OB”

“Kolibris Cup 2021” online rezultāti: https://www.kolibris.cz/kolibrisCup...
“WCT Tallinn Mixed Doubles International 2021” online rezultāti: https://worldcurlingtour.org/md/eve...
“WCT Tallinn Mixed Doubles International 2021” tiešraides: https://www.youtube.com/user/curlin...