Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Bobslejistiem un skeletonistiem cīņa par Eiropas medaļām

Jānis Pārums

Bobslejistiem un skeletonistiem cīņa par Eiropas medaļām
Brāļi Dukuri pirms gada Eiropas čempionātā izcīnīja dubultuzvaru. Foto: Romualds Vambuts

Šajā nedēļas nogalē par Eiropas čempionāta godalgām sacentīsies Latvijas bobslejisti un skeletonisti, turklāt būs vieni no favorītiem. Kārtējie Pasaules kausa posmi arī biatlonistiem, ātrslidotājam Haraldam Silovam un kamaniņu braucējiem.

Biatlons

Antholcā šajā nedēļas nogalē norisināsies sestais Pasaules kausa izcīņas posms biatlonā. Jau otro posmu pēc kārtas un trešo šosezon kopumā veselības likstu dēļ izlaidīs Edgars Piksons, bet izlases līderis Andrejs Rastorgujevs mēģinās atkal papildināt savu punktu bagāžu. Līdz šim viņš to spējis visos līdzšinējos posmos un Antholcā viņam būs iespēja to paveikt divās distancēs – sprintā un iedzīšanā. Cerēsim, ka patīkami pārsteigs arī kāds no jaunajiem biatlonistiem vai biatlonistēm. Jāpiebilst, ka šis ir pēdējais posms pirms februāra pirmajā pusē gaidāmā pasaules čempionāta.

Skeletons

Skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna šajā nedēļas nogalē sacentīsies Īglsā, kur ne tikai būs Pasaules kausa posms, bet arī Eiropas čempionāts. Pērn mūsējiem tas izvērtās gana veiksmīgs – Martins triumfēja, Tomass, finišējot otrais, nodrošināja Dukuru dubultuzvaru, bet Lelde dāmu konkurencē ierindojās 12.vietā. Šogad no Priedulēnas tiek gaidīts vismaz tas pats, taču Pasaules kausā sportiste ir apliecinājusi, ka var nostartēt arī labāk. Skaidrs, ka līdzjutēji gaida arī vēl vienu brāļu triumfu, taču abu tēvs un treneris Dainis Dukurs ir piesardzīgs – sak, visi oponenti ir spēcīgi.

Martins gan viennozīmīgi ir galvenais favorīts – trīskārtējais Eiropas čempions šosezon uzvarējis sešos no septiņiem posmiem. Ja pieņemam, ka Martins nobrauks līmenī un savu statusu apliecinās, tad cīņa par pārējā kaluma godalgām solās būt spraiga un pretendentu ir daudz.

Bobslejs

Arī bobslejisti šajā nedēļas nogalē sadalīs medaļas Īglsā un šeit mūsu cerības ir uz Oskara Melbārža divnieku un četrinieku ekipāžām. Un cerības ir pamatotas – uz goda pjedestāla šosezon kāpts divreiz, turklāt gan divniekos, gan četriniekos. Aizvadītajā nedēļas nogalē Kēnigzē Melbārdis sasniedza savu karjeras labāko rezultātu pilota statusā, izcīnot otro vietu divniekos. Treniņi pagaidām uzrāda pozitīvas tendences, bet īstie starti vēl tikai priekšā. Pērn Melbārdim sestā un septītā vieta Eiropas čempionātā (nu jau karjeru beigušā Edgara Maskalāna ekipāža četriniekos bija ceturtā – aut.), šogad jākāpj augstāk. Īglsā startēs arī jaunais pilots Oskars Ķibermanis, kam lieliska iespēja vēlreiz sevi apliecināt – pirms nedēļas Ķibermanis cienījami debitēja Pasaules kausā.

Ātrslidošana

Kalgari šajā nedēļas nogalē notiks sestais Pasaules kausa posms ātrslidošanā, kur šoreiz sprinta distances – 500 un 1000 metri. Abās distances tiks veiktas gan sestdien, gan svētdien un Latvija jutīs līdzi Haraldam Silovam. Eiropas daudzcīņas čempionātā pirms nedēļas Haralds nostartēja pieticīgāk nekā cerēts, norādot, ka organisms reaģējis savādāk nekā agrāk, turklāt pietrūkst izturības. Tagad beidzot noskaidrots, kas ir problēmas pamatā - portālam Sportacentrs.com Silovs atklāja: "Analīzēs atrada Epšteina Barra vīrusu, kas vairs nav aktīvs un, iespējams, astoņus, deviņus mēnešus vecs. Visi pārējie rādītāji analīzēs bija labi."

Jānovēl Haraldam sevi apliecināt Kalgari, lai pēc tam ar labām domām var posties uz janvāra beigās gaidāmo pasaules sprinta čempionātu Soltleiksitijā.

Kamaniņu sports

Kamaniņu braucējiem šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa septītais posms Vinterbergā. Pirms nedēļas Eiropas čempionātā septīto vietu izcīnīja Elīza Tīruma un Inārs Kivlenieks, bet divnieku ekipāžas palika aiz labāko desmitnieka. Pasaules kausa posmos mūsējie vairākkārt bijuši tuvu goda pjedestālam, taču kāpuši uz tā vēl nav. Varbūt šoreiz?

Nedēļas nogales (17.-20.01) sacensību kalendārs

DienaSporta veidsLaiksNotikums
CeturtdienaBiatlons15:307.5km sievietēm
PiektdienaSkeletons10:001.brauciens sievietēm
Skeletons11:302.brauciens sievietēm
Biatlons15:3010km vīriešiem
SestdienaSkeletons10:001.brauciens vīriešiem
Skeletons11:302.brauciens vīriešiem
Kamaniņu sports11:30Vīrieši
Biatlons12:4510km iedzīšana sievietēm
Bobslejs13:001.brauciens divniekiem
Bobslejs14:302.brauciens divniekiem
Biatlons16:1512.5km iedzīšana vīriešiem
Ātrslidošana20:45500 un 1000 metri vīriešiem
SvētdienaKamaniņu sports10:30Divnieki
Bobslejs11:001.brauciens četriniekiem
Bobslejs12:302.brauciens četriniekiem
Kamaniņu sports12:50Sievietes
Biatlons15:154x7.5km stafete vīriešiem
Ātrslidošana20:30500 un 1000 metri vīriešiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-16 16:29, pirms 11 gadiem
īpaši novēlu izdošanos Martinam, lai ir iespēja iegūt Triple Trophy!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-17 14:37, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: Pasaules kausa posmos mūsējie vairākkārt bijuši tuvu goda pjedestālam, taču kāpuši uz tā vēl nav. Varbūt šoreiz?

Ka tik ne arii,ne jau Vaacijaa
Tu par ko runā? Skeletons?

  -1 [+] [-]

, 2013-01-17 14:44, pirms 11 gadiem
[Tu gan meslinsh slidesi pa cauruli un kanalizaciju.

quote mister_negative_3]
Prieka!!
Ar prieku gaidam Eirops cempi gan blekja kastes sljukshana, gan uz blekja sloksnes sljukshana pa reni!!!
[/quote]