Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Arī vīriešiem paralēlajā slalomā uzvarētājs tiek pie savas pirmās godalgas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī vīriešiem paralēlajā slalomā uzvarētājs tiek pie savas pirmās godalgas
Kristians Hiršbīls. Foto: Scanpix

Austrijas kalnu kūrortā Lehā pasaules kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā paralēlajā slalomā vīriešiem karjeras pirmo uzvaru svinēja austrietis Kristians Hiršbīls, kuram tā bija pirmā godalgotā vieta.

Vakar sievietēm pirmajā trijniekā iekļuvušās kalnu slēpotājas nopelnīja savas pirmās godalgas pasaules kausa posmos, un šodien gandrīz identiska situācija izveidojās vīriešiem, jo pirmo divi līdz šim nebija finišējuši Top3, bet trešās vietas ieguvējs tikai vienreiz bija kāpis uz goda pjedestāla pasaules kausa posmos.

Kristianam Hiršbīlam pirms gandrīz pieciem gadiem Vengenas slalomā izcīnītā 4.vieta bija līdz šim augstākais panākums. Pagājušajā sezonā austrietis tikai divas reizes iekļuva desmitniekā ar 8.vietu Lehas paralēlajā slalomā kā labāko rezultātu. Zeldenā oktobrī viņš nepiedalījās, līdz ar to Lehā šodien sanāca atklāt sezonu, turklāt pašā labākajā veidā. Pusfinālā 31 gadu vecais austrietis ļoti līdzīgā cīņā pārspēja norvēģi Henriku Kristofersenu, bet finālā – savu tautieti Dominiku Rašneru, kuram arī pirmā godalga, jo 9.vieta pērn Lehā paralēlajā slalomā bija līdz šim vienīgā reize desmitniekā.

Ja lielajā finālā savā starpā sacentās austrieši, tad mazajā finālā par trešo vietu spēkiem mērojās norvēģi, kuru divcīņā virsroku ņēma jaunākais Atle Lī Makgrāts, kurš pērn decembrī ar 2.vietu milzu slalomā bija ieguvis līdz šim vienīgo godalgu. Līdz ar to 23 uzvaru un 65 godalgoto vietu īpašniekam Henrikam Kristofersenam kurš pērn tur bija otrais, nācās šoreiz palikt aiz pjedestāla 4.vietā.

Savus pirmos pasaules kausa kopvērtējuma punktus nopelnīja brits Čarlijs Raposo un japānis Seigo Kato, kuriem attiecīgi 17. un 27.vieta. Ja sievietēm vakar nestartēja pagājušā gada Lehas uzvarētāja un Lielā Kristāla globusa īpašniece Petra Vlhova, tad vīriešiem tādus pašus panākumus guvušais Aleksis Penturo, kurš kvalifikācijā bija uzrādījis ātrāko laiku sarkanajā trasē, zilajā trasē piedzīvoja neveiksmi un izstājās.

Šī gada pasaules vicečempions paralēlajā slalomā Filios Zubčičs (Horvātija) palika 27.vietā, bet sudraba medaļas ieguvējs milzu slalomā Luka Dealiprandini no Itālijas vēl tālāk – 37.vietā.

Kopvērtējumā Hiršbīls ar 100 punktiem dala pirmo vietu ar Zeldenas milzu slaloma uzvarētāju Marko Odermatu, kurš Lehā nestartēja.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā vīriešiem, paralēlais slaloms Lehā (Austrija), 54 dalībnieki

V.SportistsValsts
1.K.HiršbīlsAustrija
2.D.RašnersAustrija
3.A.L.MakgrātsNorvēģija
4.H.KristofersensNorvēģija
5.T.FilpsKanāda
6.A.PertlsAustrija