Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlingistes cīnīsies par šī gada Latvijas čempionu titulu, fināla diena tiešraidē TV4

Linda Mangale
Linda Mangale

Kērlingistes cīnīsies par šī gada Latvijas čempionu titulu, fināla diena tiešraidē TV4
No kreisās: Elīza Stabulniece, Katrīna Gaidule, Tīna Siliņa
Foto: Ansis Ventiņš

No 14. līdz 17.aprīlim par uzvaru Latvijas čempionātā kērlingā sievietēm sacentīsies piecas komandas, kas spēles aizvadīs Rīgā, Kērlinga hallē. Viena no pusfināla spēlēm un arī fināls tiks translēts tiešraidē TV4 kanālā.

Pēc pērnā gada komandu pieauguma, šogad dalībnieču skaits atkal atgriezies pie piecām komandām, no kurām četras palikušas nemainīgas. Titulu aizstāvēt dosies Jelgavas kērlinga kluba junioru komanda ar Evelīnu Baroni skipa pozīcijā. Savukārt uz augstāka kaluma medaļām pretendēs vēl viena junioru komanda Elīzas Stabulnieces vadībā, kura pagājušajā čempionātā tika pie bronzas godalgām.

Šīm spēcīgajām junioru komandām konkurenci sastādīs pieredzes bagātie Santas Blumbergas-Bērziņas un Evitas Regžas vadītie četrinieki. Toties kā jaunpienācēja šajā čempionātā būs Kērlinga kluba “Rīga” Dainas Barones komanda, kuras sastāvā ir trīs pieredzējušas spēlētājas, bet kā ceturtā pieaugušo konkurencē debiju piedzīvos juniore Evelīna Siliņa.

Pamatturnīrā komandas aizvadīs viena apļa spēles. Četras labākas pēc apļa turnīra rezultātiem kvalificēsies spēlēm par titulu. Pusfinālos tiksies pamatturnīra 1. ar 4.vietu un 2. ar 3.vietu. Šo spēļu uzvarētājas spēlēs finālā, kas norisināsies 17.aprīlī plkst. 15:00, bet zaudētājas sacentīsies spēlē par trešo vietu 17.aprīlī plkst. 14:30.

Visas čempionāta spēles būs iespējams skatīties Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube kontā, savukārt viena no pusfināla spēlēm un fināls tiks translēts tiešraidē TV4 televīzijā un mājas lapā, Sportacentrs.com mājas lapā, kā arī Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube un Facebook kontos.

Latvijas čempionāta uzvarētājas izcīnīs tiesības pārstāvēt Latvijas izlasi 2022./2023.gada sezonā Pasaules kērlinga federācijas rīkotajās sacensībās.

Dalībnieces:

JKK/Barone
KKR/Barone
SK OB/Stabulniece
JKK/Blumberga-Bērziņa
Nicoll/Regža

Kērlinga klubu atšifrējums:

JKK – Jelgavas kērlinga klubs
KKR – Kērlinga klubs Rīga
SK OB – Sporta klubs „OB”

Sacensības norisinās ar Latvijas Sporta federāciju padomes, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas atbalstu.

Spēļu grafiks: curling.lv
Online rezultāti: curling.lv
Tiešraide: https://www.youtube.com/channel/UC5...