Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa vicelīderim kalnu slēpošanā sezona beigusies

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausa vicelīderim kalnu slēpošanā sezona beigusies
Rolands Leitingers priecājas par otro vietu oktobra beigās Zeldenā. Foto:Reuters/Lisi Niesner

Rolands Leitingers, kurš ir pašreizējais pasaules kausa vicelīderis kalnu slēpošanā, gatavojoties šīs sezonas otrajam posmam, ir nopietni satraumējis celi, kā rezultātā austrietim sezona ir beigusies.

Šīs sezonas pirmajā pasaules kausa posmā Zeldenā mājinieks Rolands Leitingers izcīnīja otro vietu milzu slalomā. 2017.gada pasaules vicečempions šajā disciplīnā bija tuvu uzvarai, jo pēc pirmā brauciena atradās līderpozīcijās, taču beigās divu braucienu summā par nieka 0,07 sekundēm piekāpās šveicietim Marko Odermatam. Tā Leitingeram bija otrā godalga pasaules kausa posmos, un viņš kļuva par pasaules kausa vicelīderi.

Pirmo godalgu austrietis bija ieguvis pirms diviem gadiem paralēlajā slalomā. Un zīmīgi, ka tieši, gatavojoties otrajam posmam, kur dalībniekiem būs jāsacenšas paralēlajā slalomā, Leitingers treniņā ļoti nopietni satraumēja celi. Milzu slaloma speciālistam trešās godalgas izcīnīšana būs jāatliek uz nākamo sezonu, jo trauma ir ļoti nopietna – ceļa locītavas priekšējo krustenisko saišu plīsums. Līdz ar to viņam nāksies izlaist visu atlikušo sezonu.

Tā kā šosezon norisināsies Ziemas olimpiskās spēles, savainojums arī psiholoģiski ir iedragājis Leitingeru. “Tagad vēsture atkal atkārtojas. Jau 2018. gada sezonu izlaidu krustenisko saišu plīsuma dēļ. Šobrīd jūtu milzīgu tukšumu,” atklāts ir 30 gadus vecais austrietis, kura emocionālo stāvokli var labi saprast, jo ceļa locītavas krustenisko saišu plīsuma dēļ viņam otro reizi pēc kārtas iet secen debija Olimpiskajās spēlēs.

Austrietis vēlētos pēc iespējas ātrāk veikt operāciju, lai varētu uzsākt rehabilitāciju.

Izmantotie resursi:
Homepage

     [+] [-]

, 2021-11-11 21:43, pirms 2 gadiem
Tik labi sezona sākās. Ehh, atkal netiek uz OS.