Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīriešu kērlinga izlase OS priekškvalifikācijas turnīru sāk ar uzvaru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas vīriešu kērlinga izlase OS priekškvalifikācijas turnīru sāk ar uzvaru
Foto: LSFP.

Svētdien Turcijā 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīru ar uzvaru sākusi Latvijas vīriešu kērlinga izlase, pirmajā spēlē ar rezultātu 8:4 pārspējot Slovākiju.

Mūsējie vadībā izvirzījās otrajā endā, panākot 1:0. Turpmākajos četros endos Latvijas komanda palika bez punktiem, bet pretinieki guva četrus, līdz ar to slovāki bija izvirzījušies vadībā ar trīs punktu pārsvaru - 1:4. Atlikušajos četros endos daudz labāk nospēlēja mūsējie, pievienojot vēl septiņus punktus un neļaujot pretiniekiem iegūt nevienu punktu. Tādējādi Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar 8:4.

Turnīra turpinājumā Latvijas izlasei, kuras sastāvā spēlē Krišs Vonda (skips), Jānis Vonda, Roberts Reinis Buncis, Didzis Pētersons, Ričards Vonda (trenere Anita Pētersone), būs jāsacenšas ar rumāņiem, spāņiem, igauņiem un beļģiem.

Vīriešu turnīrā spēlējošās 17 komandas ir sadalītas trīs grupās - divās grupās pa sešām vienā pa piecām komandām. Grupās tiks izspēlēts apļa turnīrs, pēc kura grupas tiks apvienotas, lai noteiktu sešas labākās pēc iegūtajiem rezultātiem. Pirmās un otrās vieta automātiski kvalificēsies fināla spēlei, savukārt trešā ar sesto un ceturtā ar piekto vietu cīnīsies par atlikušajām divām vietām finālā. Fināla spēles uzvarētāji nodrošinās savai valstij vietu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Pirmdien kvalifikācijas turnīru uzsāks arī Latvijas sieviešu izlase.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas duets nodrošināja vietu olimpisko spēļu kvalifikācijā jaukto pāru sacensībās.