Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pauels Pasaules kausā snovbordkrosā debitē ar 52. vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pauels Pasaules kausā snovbordkrosā debitē ar 52. vietu
Drū Pauels. Foto: no sportista personīgā arhīva.

LETA. Latvijas snovbordists Drū Pauels ceturtdien Austrijā Pasaules kausā snovbordkrosā debitēja ar 52. vietu.

Kvalifikācijā startēja 54 sportisti, no kuriem labākie 32 snovbordisti iekļuva sestdien gaidāmajās izslēgšanas cīņās. Atlasē tika ņemts vērā labākais no diviem kvalifikācijas braucieniem.

Pauels kvalifikācijā 1200 metrus garajā trasē ar vertikālo kritumu 210 metri finišēja vienā minūtē un 10,01 sekundē, bet otrajā bija 0,14 sekundes lēnāks. Atlasē uzvarējušajam kanādietim Eliotam Grondānam viņš zaudēja tieši piecas sekundes, bet līdz 32.pozīcijai bija 2,52 sekundes.

25 gadus vecais Pauels turpat Reiteralmā decembrī izcīnīja uzvaru Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībā. Pekinas olimpisko spēļu laikā viņš vienā no Eiropas kausa sacensībām izcīnīja sesto vietu.

Latviešu izcelsmes snovbordists Pauels, kurš līdz 2020. gada maijam pārstāvēja Austrāliju, pērnvasar spēlēja regbiju vienā no Latvijas vadošajām komandām "Miesnieki"/"Ķekava" un viņš ir arī Latvijas izlases redzeslokā.