Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts LK jauniešiem snovbordā un frīstaila slēpošanā ar ārzemnieku dalību

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Aizvadīts LK jauniešiem snovbordā un frīstaila slēpošanā ar ārzemnieku dalību
Foto: Artūrs Bogdanovičs.

Pēc divu sezonu pārtraukuma beidzot varēja notikt sacensības snovborda un frīstaila slēpošanā, kas ar ziemeļu un dienvidu kaimiņu piedalīšanās tika aizvadītas pagājušā nedēļas nogalē Baldonē, informē Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) pārstāvis Einārs Lansmanis..

"Šī vieta ir īpaša ar to, ka ir izveidota tieši priekš frīstaila slēpotājiem un snovbordistiem, lai tajā var trenēties un organizēt sacensības visu cauru gadu. Tāpēc esmu pateicīgs Burusports.lv ar Dakine, Head un Ride, Cesars.lv ar Kikkoman un Nongshim, Armandam Saknem ar “IZIKCHEN” / Līdzsvaradelis.lv un Vauhti vaskiem kopā ar Egnāru Gudriķi," stāsta Lansmanis, kurš kādreiz nodarbojās ar kalnu slēpošanu, gandrīz kvlaificējoties uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm, bet tagad jau vairākus gadus ir atbildīgais LSF par snovbordu un frīstaila slēpošanu.

Jauniešu kausa 1. posmā piedalījās 34 dalībnieki, un pārstāvētas bija arī Lietuva un Igaunija. Lai arī sacensību dalībnieku skaits ir samazinājies, ko droši vien var novelt uz lielo bezsacensību pauzi, tomēr sacensību dalībnieku braukšanas līmenis ir ievērojami uzlabojies.

Sacensības bija aizraujošas visās grupās, bet it sevišķi izcēlās frīstaila slēpošanas U14 un U19 grupas, kurās bija lielākā konkurence. Līdz ar to arī cīņa par iekļūšanu finālā bija spraigāka. Frīstaila slēpošanā U19 meiteņu grupā pirmo trijnieku ieņēma lietuvietes: 1. Medeine Povilavičute; 2. Ugne Paulavičute; 3. Rusne Rudzianskaite.

U14 jauniešu grupā norisinājās nopietna sāncensība starp latviešiem un lietuviešiem. Lai arī sacensību sākumā šķita, ka lietuvieši ir pārāki, tomēr sacensību izskaņā latviešu slēpotājiem izdevās nostiprināt savas pozīcijas: 1. Matīss Malzubris; 2. Emīls Egle; 3. Maksas Olevsons.

U19 junioru grupā, kurā bija trakākie triki, galvenā cīņa par pirmo vietu izvērtās starp igauni Stefanu Sorokinu un latvieti Jēkabu Felču. Beigās Stefans spēja iegūt pārsvaru, parādot ļoti tehnisku sniegumu. 1. Stefans Sorokins; 2. Jēkabs Felcs; 3. Kaspars Kukainis.

Snovbordā U19 meiteņu grupā sacensības norisinājās starp 4 draudzenēm no Mikasa snovborda skolas. Uzvaru nodrošināja viens no dienas labākajiem snovborda trikiem 50:50 front 360: 1. Odrija Žozī; 2. Adriana Zeltiņa; 3. Kristiāna Igala. U14 jauniešu grupā atkal norisinājās cīņa starp trīs komandas biedriem no Rīgas snovborda skolas. Pārliecinoši uzvarēja Klāvs: 1. Klāvs Austriņš; 2. Gundars Pļaviņš; 3. Olivers Kalniņš. U19 junioru grupā pirmais trijnieks sekojošs: 1. Dominiks Paltiņš; 2. Aleksejs Gorbatenko; 3. Mārcis Biezais.

“Līdzsvara dēlis” specbalvas snovbordā tiesneši piešķīra Klāvam Austriņam par dienas labāko stilu un frīstaila slēpošanā, bet Vasilijam Korovinam par labāko sniegumu U14 grupā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv