Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules kauss kalnu slēpošanā turpināsies ar aizraujošo paralēlo slalomu Austrijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kauss kalnu slēpošanā turpināsies ar aizraujošo paralēlo slalomu Austrijā
Foto: skiracing.com

Pirms divām ar pusi nedēļām kā ierasts Zeldenā sākās Pasaules kauss kalnu slēpošanā, bet šajā nedēļas nogalē citā Austrijas kalnu ciematā Lehā Pasaules kausa sezona turpināsies ar paralēlo slalomu.

# Oktobra priekšpēdējā nedēļā spraigās cīņās par sezonas pirmajiem uzvarētājiem kalnu slēpošanā kļuva amerikāniete Mikaela Šifrina un šveicietis Marko Odermats, uzrādot labākos laikus divu braucienu summā milzu slalomā.

# Šajā nedēļas nogalē gaidāmas ne mazāk spraigas cīņas, jo ir paredzēta ne tika ierasta disciplīna, toties skatāma – paralēlais slaloms, ko precīzāk būtu dēvēt par paralēlo milzu slalomu.

# Paralēlais slaloms notiek tikai dažas sezonas. Iepriekš tas tika rīkots pāris reizes sezonā, bet šosezon tāpat kā pērn būs tikai viens.

# Iepriekšējās sezonās kalnu slēpotāji paralēlajā slalomā sacentās Francijā, Šveicē, Itālijā, bet jau otro gadu pēc kārtas par norises vietu ir izvēlēts Austrijas kalnu ciemats Leha.

# Pērn Lehā uzvaras laurus plūca Petra Vlhova un Aleksis Penturo, abiem sezonas beigās tiekot arī pie kopvērtējuma titula visu disciplīnu kopsummā jeb Lielā Kristāla globusa.

# Slovākiete un francūzis pagājušā gada novembrī Lehā finālā pārspēja attiecīgi amerikānieti Paulu Molcanu, kura rāda labu sniegumu tieši paralēlajā slalomā un kurai tā bija pirmā reize trijniekā, un norvēģi Henriku Kristofersenu.

# Pagājušā nedēļā FIS sacensību direktors Markuss Meirs veica sniega kontroli un deva zaļo gaismu sacensību norisei.

Izmantotie resursi:
Homepage