Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Rīgas atklātajās jaunatnes meistarsacīkstes uzvar Latvijas junioru kērlinga izlases

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīgas atklātajās jaunatnes meistarsacīkstes uzvar Latvijas junioru kērlinga izlases
Foto: Latvijas Kērlinga federācija.

Par Rīgas atklāto jaunatnes meistarsacīkšu uzvarētājiem gan meitenēm, gan puišiem kļuva Latvijas junioru izlases. Evelīnas Barones vadītajai meiteņu komandai,kas vienlaikus ir arī Latvijas sieviešu izlase šajā sezonā, izdevās palikt nepārspētām, izcīnot uzvaru visās piecās spēlēs. Puišu junioru komandai tikai viens zaudējums turnīra laikā.

Junioru sacensībās, kas norisinājās no 2023. gada 6. līdz 8. oktobrim Kērlinga hallē, Rīgā, šogad piedalījās septiņas Rīgas komandas. Sākotnēji tās tika sadalītas divās apakšgrupās, kurās aizvadīja viena apļa spēles, bet izšķirošajās spēlēs cīnījās atsevišķi puiši no meitenēm.

Meitenēm vienā pusfinālā sīvā cīņā līdz pēdējam endam uzvaru izcīnīja SKOB/Regžas komanda ar rezultātu 6:5 pārspējot, SKOB/Stabulnieces četrinieku. Otrā pusfinālā pārliecinošu pārsvaru pār SKOB/Dhalivalas komandu, kuras sastāvā pusei no komandas šīs bija pirmās sacensības, parādīja JKK/Barones komanda, uzvarot ar rezultātu 20:2. Spēlē par 3. vietu sīvā cīņā savu pirmo uzvaru un 3. vietu svinēja SKOB/Dhalivalas komanda. Finālā JKK/Barones komanda palēnām iekrāja punktu pārsvaru un izcīnīja turnīra titulu uzvarot 5:1 SKOB/Regžas komandu.

Puišiem pēc grupu turnīra automātiski finālam kvalificējās KKR/Bunča komanda, bet TKK/Zass komanda pēc uzvaras pār KKR/Gnutons ar 8:3 izcīnīja otru vietu finālā. Šīs sezonas junioru puišu komanda neatstāja iespējas TKK/Zasa komandai un pārliecinoši izcīnīja 1. vietu ar rezultātu 7:0, kļūstot par šī turnīra uzvarētājiem jau otro reizi.

Izmantotie resursi:
https://sports.riga.lv/lv/sports?ta...