Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempione kalnu slēpošanā atgriežas pēc traumas sadziedēšanas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempione kalnu slēpošanā atgriežas pēc traumas sadziedēšanas
Nikole Šmidhofere. Foto: Scanpix.

Austrijas kalnu slēpotāja, 2017.gada pasaules čempione Nikole Šmidhofere, atgriežas uz sniega 295 dienas jeb gandrīz desmit mēnešus pēc smagā kritiena nobrauciena disciplīnā Pasaules kausa posmā Valdizērā (Francija) 2020.gada decembrī.

2020./2021.gada sezonas pirmajā startā nobraucienā Valdizērā 2019.gada kristāla globusa ieguvēja šajā pašā ātruma disciplīnā piedzīvoja smagu kritienu, kā rezultātā guva nopietnu ceļa traumu. Tobrīd 31 gadus vecajai sportistei nācās pusotru mēnesi pavadīt slimnīcā, pārciest četras operācijas un vēl četrus mēnešus pārvietoties uz kruķiem.

Šmidhofere 42 nedēļas ir ļoti cītīgi un intensīvi strādājusi, lai saglabātu cerības par piedalīšanos Olimpiskajās spēlēs Ķīnā. 2017.gadā pasaules čempione supergigantā un četras uzvaras pasaules kausa posmos uzcīnījusī kalnu slēpotāja Olimpiskajās spēlēs nav tikusi labāko desmitniekā. Ieguldītais darbs sāk atmaksāties, un ātruma disciplīnu speciāliste atgriežas uz sniega kalnu slēpošanas trasēs.

“Sajūtas par atgriešanos trasē pēc tik ilgas prombūtnes traumas dēļ ir neaprakstāmas, un šīs sajūtas ir grūti izteikt vārdos. Spriedze pirmajos pagriezienos bija liela, ko var salīdzināt pat ar sacensību spriedzi. Tas bija ļoti emocionāls brīdis man, un esmu tiešām ļoti priecīga par labajām sajūtām, kā arī par to, ka celis nelika par sevi manīt. Protams, esmu ļoti tālu no sacensību formas, bet, ja viss ies, kā ir paredzēts, es labprāt pēc mēneša ar komandu dotos uz treniņiem ASV,” piebilst Šmidhofere.

Izmantotie resursi:
Homepage