Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Vīriešu komandas nedēļas garumā cīnīsies par Latvijas čempionu godu, pusfināls un fināls tiešraidē Sportacentrs.com

Linda Mangale
Linda Mangale

Vīriešu komandas nedēļas garumā cīnīsies par Latvijas čempionu godu, pusfināls un fināls tiešraidē Sportacentrs.com
Foto: Ansis Ventiņš

Kērlinga hallē Rīgā no 10. līdz 16.maijam norisināsies spēles par Latvijas čempionu titulu starp 10 vīriešu komandām. Vienu no pusfināla spēlēm un finālu varēs skatīties tiešraidē Sportacentrs.com mājas lapā un TV kanālā, kā arī Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube un Facebook kontos.

Līdzīgi kā jaukto pāru, jaukto komandu un sieviešu čempionātos, arī vīriešu čempionātā vērojams komandu pieaugums. Ja 2018.gadā piedalījās vien četras komandas, tad pēdējos gados tas pakāpeniski palielinājies līdz 10 komandām.

Šogad par titulu cīnīsies visas septiņas pagājušā gada čempionāta komandas – uzskaitītas dalībnieku sarakstā pēc ieņemtajām vietām pērn. Pašreizējie čempioni – JKK/Smilgas komanda pēdējos četros gados uzvarējuši trīs reizes (2017., 2019., 2020.), bet pirmā četrinieka ieņemto vietu kārtība bijusi nemainīga pēdējos divus gadus. Nākamās nedēļas laikā uzzināsim vai kādi no pagājušā gada dalībniekiem spēs ielauzties četru labāko komandu vidū, vai arī kādi no trīs jaunpienācējiem izjauks ierasto kārtību.

KKR/Vondas junioru komandai, kurai pieaugušo čempionātā ir divu gadu stāžs, pievienosies vēl viena junioru komanda – TKK/Zass, kura līdz šim trīs raizes cīnījusies par Latvijas čempionu titulu junioriem. Kā otri debitanti jāmin SK OB/Vasevičs, kuri uzsākuši apmācības pieaugušo treniņu grupā, beidzot nolēmuši izmēģināt spēkus Latvijas čempionātā. Savukārt TKK/Vaivoda komanda atgriezusies pēc trīs gadu pārtraukuma, lai cīnītos par augstāku vietu, jo līdz šim labākais sasniegums ir 6.vieta 2016.gadā.

Vispirms norisināsies pamatturnīrs, kurā komandas aizvadīs viena apļa spēles. Četras labākas komandas pēc apļa turnīra rezultātiem kvalificēsies finālturnīram, kurā vienā no pusfināliem sacentīsies pamatturnīra 1. ar 4.vietu, bet otrā pusfinālā 2. ar 3.vietu. Šo spēļu uzvarētāji noskaidros 2021.gada Latvijas čempionu.

Fināla spēli, kas notiks 16.maijā plkst. 15:20, un pusfināla spēli, kas tiks aizvadīta tās pašas dienas rītā plkst. 10:20, varēs skatīties tiešraidē Sportacentrs.com mājas lapā un TV kanālā, kā arī Latvijas Kērlinga asociācijas YouTube un Facebook kontos.

Čempionāta uzvarētāji izcīnīs tiesības pārstāvēt Latvijas izlasi 2021./2022.gada sezonā Pasaules kērlinga federācijas rīkotajās sacensībās, izņemot olimpiskās spēles un to kvalifikācijas turnīrus.

Spēļu grafiks: curling.lv
Online rezultāti: Curling.Lv
Tiešraide: https://www.youtube.com/channel/UC5...

Dalībnieku saraksts:

1. JKK/Smilga
2. SK OB/Regža
3. A41/Gulbis
4. CC Rīga/Trukšāns
5. KKR/Vonda
6. JKK/Krimskis
7. JKK/Rudzītis
8. TKK/Vaivods
9. TKK/Zass
10. SK OB/Vasevičs

Kērlinga klubu atšifrējums:

KKR – Kērlinga klubs Rīga
JKK – Jelgavas kērlinga klubs
SK OB – Sporta klubs „OB”
TKK – Talsu kērlinga klubs
VKK – Ventspils kērlinga klubs

Sacensības norisinās ar Latvijas Sporta federāciju padomes, Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu.