Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pēc divu gadu pārtraukuma aizvadīts ''Siguldas kauss'' kalnu slēpošanā un snovbordā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pēc divu gadu pārtraukuma aizvadīts ''Siguldas kauss'' kalnu slēpošanā un snovbordā
Foto: Ski.lv

No š.g. 3. līdz 6. martam Siguldas Pilsētas trasē bija jūtams īsts sacensību gars ar pozitīvām emocijām, jo norisinājās “Siguldas kauss 2022” kalnu slēpošanā un snovbordā.

Tās ir sacensības, kurās satiekas visas slēpošanas paaudzes un, kas ir vēsturiski tradīcijām bagātākās sacensības Latvijā - pirmo reizi notika jau 1969. gadā. Visās trīs sacensību dienās kopā startēja teju 230 dalībnieku dažādās vecuma grupās, kuri cīnījās par balvu - “Siguldas kausu”.

Siguldas kausa izcīņa tika uzsākta 3. martā ar snovbordistu startiem milzu slalomā, savukārt 5. martā norisinājās milzu slalolms kalnu slēpošanā, kas bija kā kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam 6. martā. Trīs dienu garumā sacensību dalībnieki ne tikai sadalīja kausu un medaļu komplektus, bet arī tika godināts jaunākais un pieredzējušākais sacensību dalībnieks, iebalsots Kalna karalis un karaliene, kā arī pasniegta “Kišuro” balva neveiksmīgākā kritiena īpašniekam. Sacensību jaunākā dalībnieka titulu saņēma 2018. gadā dzimusi Marija Siliņa, bet pieredzējušākā dalībnieka statusu ieguva 1937. gada dzimušais Raimonds Trops. Ar visvairāk balsīm Kalna karaļa titulu ieguva Deniss Borisovs, bet par Kalna karalieni tika kronēta Elza Saļņikova. “Kišuro” balvu par neveiksmīgāko kritienu ieguva Emīls Indriksons.

Snovbordā sievietēm dominēja Anna Paula Vītola, bet otro labāko laiku uzrādīja jauniešu grupas uzvarētāja Annija Biezā. Master grupā pirmā vieta tika Ilzei Vilks. Vīriešiem trīs ātrākie bija Andris Ablazēvičs, Kristaps krūmiņš un Krists Kokars, bet jauniešu un Master grupas uzvarētāju godā tika Kārlis Kokarss un Edijs Everss.

Milzu slalomā labākos laikus uzrādīja Emīls Indriksons, Jurģis Zvejnieks, Kārlis Valinks (visi V16 grupa), Dainis Krauja (Master), Miks Mazais un Nils Neo Trapāns (abi V14). Sievietēm izcēlās S14 un S16 grupas pārstāves Frīda un Elza Saļņikovas, Kristiāna Hartmane, Estere Jansone, Loreta Reitere un Patrīcija Ansonska.

Sacensības organizēja Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju. Paralēli „Siguldas kauss 2022” sacensībām notika „Baltijas kauss” 4 .posms, kas ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kalendārā iekļautas sacensības, kurās sezonas laikā piedalās vairāk nekā 450 kalnu slēpotāji no 20 valstīm.