Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs slalomā satraumējies

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs slalomā satraumējies
Marko Švarcs. Foto: Scanpix/AFP

Austriešu kalnu slēpotājs Marko Švarcs trešdien, trenējoties Resterhehē (Austrija), sarāva kreisās potītes priekšējās saites. Līdz ar to pagājušās sezonas Mazā kristāla globusa ieguvējs slalomā būs spiests izlaist jauno sezonu vismaz līdz janvāra sākumam.

# Marko Švarcs pēc traumas gūšanas tika izmeklēts Kicbīles veselības centrā, kur ārstējošais ārsts teicis, ka ir svarīgi, lai Marko nebūtu jāveic operācija, jo, ja terapija noritēs bez problēmām, pēc sešām nedēļām viņš varēs atgriezties slēpošanas treniņos.

# Pats Švarcs pēc pārbaudes izteicās, ka traumēties ir sanācis muļķīgā veidā, bet tā esot arī veiksme nelaimē. Austrietis tūlīt sākšot rehabilitāciju un rūpēšoties, lai varētu pēc iespējas ātrāk atgriezties slēpošanas trasē. Ja viss noritēs veiksmīgi pasaules čempions Alpu kombinācijā treniņus varēs atsākt decembra beigās.

# Pagājušā sezona Švarcam bija ļoti īpaša un arī viennozīmīgi vislabākā līdzšinējā karjerā ar daudziem panākumiem. Ja līdz iepriekšējās piecas sezonas kopā viņš bija ieguvis 8 godalgotas vietas, tad gandrīz to pašu austrietis sasniedza vienā sezonā pērn, pirmajos astoņos slalomos septiņas reizes tiekot trijniekā.

# Pēc Marsela Hiršera aiziešanas Austrijas komandas līderis slalomā izcīnīja arī pirmo uzvaru šajā disciplīnā, lai arī viņa kontā pirms tam bija divas uzvaras, kas ir iegūtas paralēlajā slalomā un Alpu kombinācijā.

# Pagājušajā sezonā Marko Švarcs, kuram bija trīs medaļas (bronzas un sudraba – aut.piez.) no iepriekšējā čempionāta, pirmo reizi kļuva par pasaules čempionu, uzvarot Alpu kombinācijā.

# Viens no šīs sezonas galvenajiem favorītiem slalomā šī gada martā tika pie sava pirmā kopvērtējuma titula, esot labākajam sezonas garumā slaloma disciplīnā.

# Šo sezonu Švarcs iesāka ar 13.vietu pirms divām nedēļām Pasaules kausa posmā milzu slaloma disciplīnā Zeldenā, Austrijā.

Izmantotie resursi:
Homepage