Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Bobsleja un skeletona prezidents: "Šobrīd dzīvojam no uzkrājumiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bobsleja un skeletona prezidents: "Šobrīd dzīvojam no uzkrājumiem"
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF) šobrīd dzīvo no uzkrājumiem, taču vēlas sagaidīt Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmumu par valsts finanšu piešķiršanu federācijām pēc iespējas drīzāk, aģentūrai LETA atzina LBSF prezidents Ansis Zeltiņš.

Ceturtdien bažas par Latvijas sporta veidu federāciju līdz šim nesaņemto šogad paredzēto valsts finansējumu, notiekot valsts finansējuma modeļa maiņai, pauda Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks, nosaucot situāciju sporta nozarē olimpiskā gada sākumā par krīzi.

Dienu vēlāk Buka paustās bažas intervijā Latvijas Radio par pārspīlētām nosauca izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), uzsverot, ka līgumi gadu no gada tiek pārslēgti vienā laikā un nauda jau drīzumā tiks pārskaitīta.

"Šogad valsts naudas daļu, redzēs, kā būs tālāk, dala IZM, nevis Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP). Līdz ar to ir zināma sporta funkcionāru pasaules burbuļošana," par pārmaiņām sacīja Zeltiņš.

9. februārī notiks Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēde, kurā IZM ziņos par budžeta sadalījumu šim gadam.

"Mēs dzīvojam ar saviem līdzekļiem, veicot maksājumus. Šobrīd nauda tiek "noēsta" ar domu, ka pie naudas tiksim," situāciju LBSF komentēja federācijas prezidents. "Tām federācijām, kurām nav uzkrājumu, ir bēdīgi, un tām ir jāatrod līdzekļi," viņš piebilda.

"Šobrīd ceru, ka IZM lēmumu pieņems šajā nedēļā. Ja tuvākajā laikā lēmums tiks pieņemts, neapgāzīsimies, bet, ja neskaidrība turpināsies, kopējie protesti kļūs skaļāki," solīja Zeltiņš.

Viņš atzina, ka pagaidām federācija savas finanses sabalansē, bet esot skaidrs, ka līdz gada beigām bez valsts finansējuma tā iztikt nevarētu. "Mēs veicam kārtējos maksājumus sportistiem, lai viņi varētu startēt, un rēķināmies, ka nauda būs. Vienmēr ir bijis tā, ka valsts nauda tiek saņemta vēlāk, tikai šoreiz tā nobīde ir lielāka," par atšķirībām no iepriekšējiem gadiem sacīja LBSF prezidents.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība janvārī atbalstīja jauno sporta organizāciju finansēšanas kārtību, kas paredz, ka valsts piešķirto finansējumu atzītajām sporta federācijām, LOK, LSFP un Latvijas Paralimpiskajai komitejai (LPK) administrēs IZM, kas uzraudzīs arī piešķirtā finansējuma izlietošanu.

Neviena sporta veida federācija vēl nav saņēmusi 2024. gadā valsts budžetā paredzēto bāzes finansējumu, un daudzas federācijas, lai veiktu maksājumus, ir spiestas meklēt finansējumu citur.

  -2 [+] [-]

, 2024-02-07 17:08, pirms 3 mēnešiem
sēras hobijsportā !

  +2 [+] [-]

, 2024-02-07 17:17, pirms 3 mēnešiem
Dodiet Zintim piķi, nelieši...

  -2 [+] [-]

, 2024-02-07 17:35, pirms 3 mēnešiem
Gribat tā ar ragutiņām braukt,tad paši arī naudu atrodiet! Nevienam pilsoniem jau nedot valsts naudu,kad gribās uz kalnu aizbraukt paslēpot!

  +3 [+] [-]

, 2024-02-07 19:16, pirms 3 mēnešiem
Tāds rezultāts, kad maksas platformā var tikai redzēt.
Kādreiz visa ģimene sekojam līdzi, tagad interesē nekāda, pat negribēja braukt uz Silguldu neviens. Tik teica, ka jāgaida, kad būs kamaniņas.

     [+] [-]

, 2024-02-07 19:25, pirms 3 mēnešiem
Kas tev neļauj dot? ej un dod,ja tev tā gribās atbalstīt amatierus,kur problēma? Vieglatlētikā peldēšanā ir jāiegulda nauda,labi ka ir daudzās pilsētās pie OC arī peldbaseins,labi zinu,ka Liepājā ir vot tur tu attīsti bērniem fizisko un palīdzi veselībai. Nevis šļūc pa reni cik tur max 8gadus(par valsts naudu protams) veselību sapis pilnīgā dirsā,jo tas hobijs tāds ir un pēc tam atkal nīdi ka dirsā nekas nav. tā taču ir cilvēku izkropļošana ne sports,tur tak visi klibi un mocās ar visādām traumām jau pēc 5 gadu (karjeras) tiešām tas ir vajadzīgs??

     [+] [-]

, 2024-02-07 19:29, pirms 3 mēnešiem
Cik intervijās nav dzirdēts,ka piloti pat ar traumām aiziet,kur nu vēl par stūmējiem runājot? par to jau nevienam negribās Zintim uzprasīt ne? kapēc lielie superpiloti jau 25 gados iet prom no tā marazma? Un atkal nākamais cikls nākamajam jau gatavi kaulus salauzt ķip baigie veči... Ja jau tādi naži ir lai iet uz mma tur vismaz naudu nopelnīs!

  +1 [+] [-]

, 2024-02-07 20:38, pirms 3 mēnešiem
Kauna lieta, ka Latvijas nacionālajam sporta veidam un lepnumam tā jāknapinās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-02-08 09:39, pirms 3 mēnešiem
Nu bēdīgi, domāju federācijai jādomā par menedžera piesaisti. Neredzu nevienu iemeslu lai nodokļu nauda tiktu novirzīta renes šļūcējiem. Visu cieņu par sasniegto, bet tas nevelk uz valsts naudas piesaisti. Prēmijas par sasniegumiem ir OK, bet ne jau finansēt. Nodokļu nauda, tā mikroskopiskā summa budžetā, ir jānovirza sporta masveidībai bērnu vidū, futbols, hokejs, basketbols, vieglatlētika….Ne Mārtiņš Sesks, ne Pauls Jonass, ne citi hobija tipa sportisti, neprasa naudu no valsts mašīnu un moču iegādei….bet piesaista sponsorus. Var jau bļaut par medaļām u.t.t. OK, šauram lokam ir par ko parunāt….Latvijas vārds pasaulē…????…e-sportisti vairāk nes pasaulē Latvijas vārdu. Broky ir pāri par 60k sekotāju Instagramā, un miljonu auditorija maču laikā….Pat T. Dukurs, ar visiem saviem zeltiem, par ko viņam paldies, ir spējis savākt 4k sekotāju Instagramā, kaut tagad ir populārs kā treneris 😀. ….tā lūk ir realitāte.

     [+] [-]

, 2024-02-18 11:20, pirms 2 mēnešiem
Oho, ir uzkrājumi.... labais, ziedot var biatlonam,

     [+] [-]

, 2024-02-18 11:24, pirms 2 mēnešiem
Kas vēlas nodarboties ar profesionālu sporta veidu, lai pārstāv citu valsti, ne Latviju. Un tad būs medaļas un tad varbūt Latvijai parādīsies nauda,
Varbūt vajag izputināt Latviju, visiem jābrauc prom....