Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kilde un Šifrina palīdz viens otram treniņos un sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kilde un Šifrina palīdz viens otram treniņos un sacensībās
Laimīgais pāris - Kilde sveic Šifrinu ar uzvaru. Foto: Foto: Torstein Bøe/NTB Scanpix.

Norvēģis Aleksandrs Omuts Kilde un ASV pārstāvošā Mikaela Šifrina, kuri tagad tiek dēvēti par kalnu slēpošanas “superpāri”, ne tikai viens otru atbalsta morāli, bet arī kopīgi strādā pie braukšanas analīzes.

# Pēc pagājušās sezonas beigām kļuva zināms, ka Aleksandrs Omuts Kilde un Mikaēla Šifrina ir kļuvuši par pāri dzīvē.

# Norvēģis 2020.gadā kļuva par pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju un Lielā Kristāla globusa īpašnieku, kamēr amerikāniete pie šāda panākum ir tikusi trīs reizes, turklāt trīs gadus pēc kārtas – 2017., 2018. un 2019.gadā.

# Šīs sezonas pirmajā posmā, kas norisinājās pirms divām nedēļām Zeldenā, Šifrinai izdevās tikt pie apaļās 70.uzvaras. Viens no 9000 skatītājiem, kas aplaudēja, ASV pārstāvošajai kalnu slēpotājai šķērsojot finiša līniju, bija Kilde, kurš arī steidzās apķert savu mīļoto.

# Pats norvēģis pieņēma lēmumu nestartēt, jo vēlas pēc traumas sadziedēšanas sasniegt pietiekami labu formu startam pasaules kausa posmos.

# Kilde atzina, ka Šifrina viņam ir daudz palīdzējusi šajā atveseļošanās un formas atgūšanas periodā. Arī norvēģa atbalsts ir bijis nozīmīgs ebreju izcelsmes ASV kalnu slēpotājai, kurai pēc tēva nāves negadījumā pagājušajā gadā ir bijis diezgan smags periods.

# Viņi kopā skatās video no sacensībām un treniņiem un analizē braucienus, tādējādi palīdzot viens otram uzlabot tehniku.

Izmantotie resursi:
nettavisen.no