Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Par FIS jauno prezidentu ievēlēts Lielbritānijas miljardieris

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Par FIS jauno prezidentu ievēlēts Lielbritānijas miljardieris
Johans Eliašs. Foto: Scanpix/Fabrice COFFRINI / AFP.

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) 52.kongresā par jauno FIS prezidentu ir ievēlēts Lielbritānijas uzņēmējs un miljardieris Johans Eliašs, kurš stāsies iepriekšējā prezidenta un 23 gadus FIS vadījušā Džanfranko Kaspera vietā.

Eliašu nedaudz negaidīti ievēlēja jau pirmajā kārtā. Viņš ieguva 65 balsis, kas ir vairāk nekā puse - 54,82 procenti. Aiz viņa otrajā vietā ar 26 balsīm (21,85%) bija bijušais kalnu slēpotājs Urs Lēmans (Šveice), tad sekoja iepriekšējā FIS ģenerālsekretāre Sāra Lūisa (Beļģija) ar 15 balsīm (12,61%) un zviedrs Matss Orjess – 13 balsis (10,92%).

“Esmu ļoti pateicīgs par ievēlēšanu prezidenta amatā. Vēlos pateikties FIS par tik profesionāli noorganizētu virtuālo kongresu. Īpaši gribētu izeikt pateicību Džanfranko Kasperam, ko es pazīstu daudzus gadus, jo mēs šeit nesēdētu, ja ne viņš. Es būšu atvērts, iedziļinošs un centīšos nodrošināt pārredzamību. Būšu prezidents, kas pārstāv visas nācijas un visas disciplīnas. Un tagad ķersimies pie darbiem, ” teica jaunievēlētais FIS prezidents.

Zviedrijā dzimušais 59 gadus vecais Eliašs ir zviedru-britu izcelsmes un tagad dzīvo Londonā. Viņam ir daudzu gadu pieredze slēpošanas sportā, it īpaši kalnu slēpošanā, jo ir īpašnieks “Head” – vienai no pazīstamākajām slēpju firmām.