Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Pārcelto Zagrebas slalomu vīriešiem atceļ pirmā brauciena vidū

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pārcelto Zagrebas slalomu vīriešiem atceļ pirmā brauciena vidū
Foto: FIS.

Šodien Zagrebā no vakardienas pārceltajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā slalomā vīriešiem deviņpadsmit dalībnieki bija veikuši pirmo braucienu, kad sacensības tomēr tika atceltas neatbilstoša trases seguma dēļ.

Vakar galvenie iemesli, kāpēc nenotika slaloma sacensības Horvātijas galvaspilsētā, bija migla, lietus, vējš. Sacensību žūrija pieņēma lēmumu pārcelt sacensības dienu vēlāk, cerot, ka šodien izdosies aizvadīt PK posmu slalomā vīriešiem.

Šodien, lai arī sacensības atšķirībā no vakardienas sākās un ar vairākiem pārtraukumiem pirmo braucienu sanāca veikt 19 kalnu slēpotājiem, no kuriem finišu sasniedza septiņpadsmit, beigās tik un tā sacensības tika atceltas. Šoreiz iemesls bija neatbilstošais trases segums., kas silto laika apstākļu un iepriekš lijušā lietus dēļ bija pārāk mīksts.

“Dēļ nelabvēlīgiem apstākļiem, cenšoties nodrošināt godīgumu un drošību, sacensību žūrija pieņēma lēmumu atcelt šīsdienas sacensības,” rakstīts Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) paziņojumā.

No nobraukušajiem 19 kalnu slēpotājiem, ātrākais bija pasaules čempions un pagājušā posma uzvarētājs Sebastians Foss-Sulevogs, kurš par 0,49 sekundēm bija priekšā šveiciešu milzim Ramonam Cenhoizernam un par 0,58 sekundēm apsteidza pirmā posma uzvarētāju un pagājušā posmā pēdējos trīs metros kritienu piedzīvojušo francūzi Klemenu Noelu.

Līdz ar to vīrieši šajā sezonā slalomā ir sacentušies vismazāk no visām disciplīnām – tikai divas reizes, kamēr sievietēm pretēji, proti, slaloma sacensības ir bijušas visvairāk no visām disciplīnām – piecas reizes.

Situāciju ar maz slaloma startiem varēs uzlabot tuvākajās desmit dienās, kurās vīriešiem ir paredzēti divi slalomi – viens šo svētdien Adelbodenā, bet otrs nākamās nedēļas svētdienā citā Šveices kalnu kūrortā – Vengenā.

Izmantotie resursi:
Homepage