Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

papildināts Ļvova un Pekina pieteiksies 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai

Agris Suveizda

Ļvova un Pekina pieteiksies 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai
Sergejs Bubka
Foto: AP/Scanpix

Ukraina Starptautiskajai olimpiskajai federācijai nosūtīs oficiālu deklarāciju ar mērķi pieteikt Ļvovu 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai. Par tādu nodomu paziņojusi arī Ķīnas Olimpiskā komiteja, kas olimpiskās spēles cer rīkot Pekinā un tās piepilsētā.

"Tas kļūs par grūdienu ne tikai sporta un tūrisma popularizācijai Ukrainā, bet arī par svarīgu elementu valsts ekonomiskajā attīstībā, investīciju piesaistīšanā, jaunu darba vietu radīšanā, Ukrainas atklāšanā pasaulei un tajā, lai atgrieztu mājās ārzemēs dzīvojošus ukraiņus," sacīja Ukrainas vicepremjers Aleksandrs Vilkuls, kurš vada Pieteikšanās komiteju.

"Piecu stundu braucienā no Ļvovas dzīvo gandrīz 50 miljonu cilvēku no septiņām valstīm. Radām apstākļus nodarboties ar ziemas sportiem šajā Eiropas daļā. Turklāt mūsu sportisrtiem ir jātrenējas Ukrainā, nevis ārzemēs. Tāpat ukraiņi iegūs iespēju kvalitatīvi atpūsties pašu Karpatu kalnos," Vilkuls turpināja.

"Pirms desmit gadiem nevarēju iedomāties, ka pieredzēšu Ukrainu piesakāmies rīkot olimpiskās spēles. Tas apstiprina Ukrainas sporta tradīciju atdzimšanu, ziemas sporta attīstību un jaunu akcentu olimpiskajām vērtībām," teica kārtslēkšanas leģenda Sergejs Bubka, kurš tagad ir Ukrainas Olimpiskās komitejas galva.

Piesakās arī Ķīna

Šodien pārsteigumu sagādājusi Ķīnas Olimpiskā komiteja, kas negaidīti paziņojusi, ka virzīs Pekinas un tās piepilsētas Žangjakou kandidatūru 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanai. Pekina, kura jau 2008.gadā organizēja vasaras olimpiskās spēles, uzņemšot ledus sporta veidus, savukārt Žangjakou - visus pārējos. Pekinu un Žangjakou šķir aptuveni 200 kilometri, taču ķīnieši plāno starp šīm pilsētām jau šī gada nogalē sākt būvēt dzelzceļa līniju, pa kuru kursēs ātrvilciens, kas no vienas pilsētas līdz otrai nonāks aptuveni 40 minūtēs.

Pekinas sporta autoritātes uzskata, ka tās pieredze 2008.gada olimpisko spēļu rīkošanā dos ķīniešiem priekšrocības cīņā par 2022. gada ziemas olimpisko spēļu organizēšanā. Tiesa, ķīnieši apzinās, ka ir arī savi trūkumi, jo īsā laika posmā reģionā notiks divas olimpiskās spēles - 2018.gadā ziemas olimpiādi uzņems Pjončhana (Dienvidkoreja), bet 2020.gadā vasaras olimpiādi - Tokija (Japāna).

Pārējās potenciālās kandidatūras

Pieteikties 2022.gada olimpisko spēļu rīkošanai varēs līdz šā gada 14.novembrim. Šobrīd vēlmi pieteikties oficiāli ir apstiprinājusi tikai Kazahstānas pilsēta Almati, tāpat sekmīga referenduma gadījumā to grasās darīt arī Minhene. Pieteikties spēļu rīkošanai gatavojas arī Oslo, Stokholma un Krakova, šādu iespēju izskata arī Sarajeva, Nica, Brasova (Rumānija) un Santjago (Čīle).

Iepriekšējās ziemas olimpiskās spēles 2010.gadā norisinājās Kanādas pilsētā Vankūverā, savukārt nākamgad olimpiādi uzņems Krievijas pilsēta Soči. 2018.gadā olimpiskās spēles, kā jau minēts, notiks Phjončhanā, Dienvidkorejā.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...
News - insidethegames.biz - Olympic, Paralympic...

  +1 [+] [-]

, 2013-11-05 18:50, pirms 11 gadiem
Apsveicu. Es tur vienreiz biju. Tā nebija vieta, kur vēlētos būt vēlreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-05 20:20, pirms 11 gadiem
Neloģiski, tad jau labāk būtu rīkojuši Ziemeļu galvaspilsētā Harbinā, kura ir tiešām ziemas pilsēta.