Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Karlsones un Juhaugas sekundes desmitdaļu trilleris par uzvaru Lillehammerē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Karlsones un Juhaugas sekundes desmitdaļu trilleris par uzvaru Lillehammerē
Pirmais trijnieks sievietēm. Foto: Thibaut/NordicFocus

Šodien Lillehammerē notiekošajā Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā ļoti spraigā duelī par uzvaru 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu zviedriete Frīda Karlsone otro reizi sezonā pārspēja Terēzi Juhaugu, pārspējot norvēģieti par nieka 0,3 sekundēm.

Pateicoties Frīdas Karlsones veikumam, sieviešu slēpošana ir palikusi interesantāka, jo vairs nav Terēzes Juhaugas dominance, apsteidzot tuvākās konkurentes par 30 sekundēm vai vairāk. Arī pārējās slēpotājas sezonas ievadā ir tuvāk daudzkārtējai pasaules čempionei.

Līdzīgi kā vīriešiem arī sievietēm norisinājās duelis par uzvaru. Ja vīriešiem tikai pēdējos 5km izkristalizējās divi līderi, tad sievietēm tādas jau bija no paša sākuma, katrā kontrolatzīmē viena otrai esot priekš pāris sekundes desmitdaļas. Ja pirms nedēļas Karlsone Juhaugu apsteidza 10km klasikā, tad šoreiz zviedriete to paveica 10km brīvajā stilā. Karlsone bija startējusi 4 minūtes agrāk, un spriedze un neziņa par uzvarētāju valdīja līdz pat tam brīdim, kad titulētā norvēģiete šķērsoja finiša līniju.

Līdzīgi kā pērn sezonas pirmajā pusē lieliskā formā ir Rozija Brenana, kura ieguva trešo vietu. Amerikāniete, kura uzvarēja pagājušajā gadā abas dienas Davosā, tirjniekā nebija tikusi 11 mēnešus. Izlaidusi pagājušo nedēļas nogali Rukā, PK apritē ar 4.vietu atgriezās vēl pēdējo mēnesi junioru statusā esošā norvēģiete Fossesholma. Divas trešdaļas distances trijniekā atradās Tatjana Sorina, bet tas tāpēc, ka viņa vairāk nekā 6km slēpoja aiz Juhaugas. Taču, kad krievietei pēdējo kilometri bija jācīnās pašas spēkiem, viņas temps kritās, uzrādot 8.laiku. Labākā no krievietēm ar 5.rezultātu bija Natālija Ņeprajeva.

PK posms distanču slēpošana, 10km brīvajā stilā ar intervāla startu sievietēm, Lillehammere (Norvēģija)

V.SportisteValstsLaiks
1.F. KarlsoneZviedrija26:58.4
2.T. JuhaugaNorvēģija+0.3
3R. BrennanaASV+11.3
4.H.FossesholmaNorvēģija+16.0
5.N.ŅeprajevaKrievija+28.5
6.T.U.VengaNorvēģija+30.1

Startēja 67, finišēja 66 slēpotājas

  -1 [+] [-]

, 2021-12-04 16:49, pirms 2 gadiem
Kāšones, ibio. Savādāk Župeizda pizģuļas uztaisīs.

     [+] [-]

, 2021-12-04 19:18, pirms 2 gadiem
ppc, "vairāk nekā 6km slēpoja uz Juhaugas"